Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Hrvatska predsjednica u Berlinu razgovarala s izaslanstvom udruženja INGRA-DET: Glavna tema izaslani radnici
Fenix magazin

HRVATSKI GOSPODARSTVENICI

Hrvatska predsjednica u Berlinu razgovarala s izaslanstvom udruženja INGRA-DET: Glavna tema izaslani radnici

Ingra DET je najveće hrvatsko poslovnog udruženja izvan Hrvatske u koje su uključena brojna poduzeća s izaslanim radnicima iz Međimurske i Varaždinske županije.

Zadnjeg dana radnog posjeta Berlinu, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u utorak navečer je u zgradi Veleposlanstva RH u Berlinu primila i razgovarala s izaslanstvom gospodarsko interesnog udruženja Ingra DET, najvećeg hrvatskog poslovnog udruženja izvan Hrvatske u koje su uključena brojna poduzeća s izaslanim radnicima iz Međimurske i Varaždinske županije, a koje okuplja više od 40 tvrtki u Njemačkoj i pravi godišnji promet od preko 50 milijuna eura, javlja Fenix magazin.

Zajedno sa savjetnikom za gospodarstvo dr. Markom Primorcem, hrvatska predsjednica Grabar Kitarović je tom prigodom od čelnika Udruženja upoznata sa problemima s kojima se susreću hrvatske tvrtke sa izaslanim radnicima u Njemačkoj te saslušala prijedloge gospodarstvenika za bolji i uspješniji nastup hrvatskih tvrtki na njemačkom tržištu.

U izaslanstvu su bili Zoran Andročec, direktor poslovnog udruženja INGRA-DET, Tonči Vanjak, član predsjedništva i direktor Vijadukta Njemačka te Dražen Klikić, direktor, DiF Projekt d.o.o

Prigodom tog susreta, direktor Gospodarsko interesnog udruženja Ingra DET, Zoran Andročec uručio je predsjednici priznanje tog udruženja za njezin rad kojim je, kako je istaknuto, 'osobito pridonijela opstanku i razvitku hrvatsko-njemačkih gospodarskih interesa na dobrobit hrvatskih radnika, tvrtki i poslovnog udruženja u SR Njemačkoj i Hrvatskoj', piše Fenix magazin.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!