Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
CARINA I POREZNA U AKCIJI Pojačan nadzor kafića, frizerskih salona...
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

INSPEKCIJE NA TERENU

CARINA I POREZNA U AKCIJI Pojačan nadzor kafića, frizerskih salona...

Nadzor se provodi s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze

U razdoblju od 7. do 13. veljače ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
 
Pojačanim nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju sljedeće djelatnosti: G 47.71 trgovina na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama, I  56.30 pripreme i usluživanja pića i S 96.02 frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.
 
Podsjećamo, Ministarstvo financija - Porezna uprava 15. srpnja 2018. godine pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 22. ožujka 2019. godine.
 
- Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac! - poručuju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!