Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
CARINA I POREZNA U AKCIJI Pojačan nadzor automehaničara, taksi službi, trgovina nakitom i satovima...
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

INSPEKCIJE NA TERENU

CARINA I POREZNA U AKCIJI Pojačan nadzor automehaničara, taksi službi, trgovina nakitom i satovima...

Nadzor se provodi s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost: taksi službe, iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije, trgovine na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavaonicama i održavanja i popravka motornih vozila.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 29. siječnja do 06. veljače 2019. godine.

- Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr - poručuju iz Carinske uprave.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!