SVJETSKI POZNATA KUĆA ZA ODMOR

ČISTA DESETKA Međimurski ceker: Od zapuštene kuće do oaze opuštanja i mira

Pred njima je druga topla sezona u kojoj u ponudi imaju i vanjski bazen. Bračni par Novinić zaista može poslužiti kao primjer kad se nešto radi s ljubavlju - pozitivan rezultat ne može izostati. Osvojili su Guest Review Award nagradu sa ukupnom ocjenom 10 od 10

Posebno, nesvakidašnje, starinsko, a jako moderno, jednostavno, a opet očaravajuće. U ovih nekoliko riječi može se opisati Međimurski ceker, s pravom se može i nazvati oazom opuštanja. Međimurski ceker treću godinu zaredom dobio je od Bookinga, globalnog lidera u povezivanju putnika Guest Review Award nagradu sa ukupnom ocjenom 10 od 10. Tim povodom posjetili smo Kuću za odmor Međimruski ceker.

Stara zapuštena kuća u Grkaveščaku, na Klarinom bregu prije nekoliko godina zapela je u oči bračnom paru Nikolini i Zlatku Novinić. Bila je to ljubav na prvi pogled. Mir, zelenilo, tradicija – sve je bilo tu i čekalo svoje vizionare da ispune ono što većina nas priželjkuje kad zamislimo idealni odmor u prirodi, daleko od gradske užurbanosti. Potencijal su s lakoćom prepoznali svi posjetitelji koji su svoje slobodno vrijeme odlučili provesti upravo ovdje – u kući Međimurski ceker. 
– Ceker se desio spontano, nekako i s početkom naše veze. Shvatili smo da zajedno volimo provoditi slobodno vrijeme u prirodi, najčešće je to bilo u mojoj obiteljskoj vikendici koja se nalazi u blizini današnje kuće za odmor. Malo po malo i kuća je odabrala nas, a ne mi nju, sa svom svojom pozitivnom energijom, kreativnošću, lokacijom koja obara s nogu i s puno potencijala – započinje naš razgovor Nikolina Novinić te nastavlja: 

‘Kupnja kuće je ispala kao sudbonosni potez jer je ujedinila cijelu obitelj koja danas jako često boravi tamo uređujući okoliš, a veliki dio uređenja i svih daljnjih radova unazad ovih 7 godina od kupnje smo napravili mi sami uz pomoć obitelji i prijatelja. Kuća je od prvog dana privlačila cijelu obitelj i mnoštvo prijatelja, vrlo brzo smo shvatili da je stvorena za boravak gostiju, da zrači nekom posebnom energijom koju ljudi jako vole i kojoj se vole vraćati. Ispalo je da smo bili u pravu. U trenutku kad u Međimurju, osim Life Class Termi, nije bilo mnogo objekata iz privatnog smještaja, naše su ideje zvučale pomalo pretjerane, ali s odmakom od nekoliko godina vidimo da su se sav uloženi trud i ljubav isplatili.’

Međimurje svake godine bilježi sve veći broj noćenja, a dokaz da se u Međimurju dobro i kvalitetno radi su gosti koji se vraćaju, tome svjedoči i naša sugovornica:

– Danas je Međimurje već prilično hrabro zakoračilo na turističku kartu Hrvatske i to radimo sve glasnije. Prednost toga kod domaćih gostiju je što im možemo ponuditi mnogo svježih sadržaja, nove okuse i vidike, jednu autohtonu priču koja je doduše još sramežljiva, ali s iskustvom ćemo definirati i nju. Broj gostiju se iz godine u godinu povećava, pogotovo stranih, kontinentalni turiram je nešto što se dešava 365 dana u godini, kroz sva 4 godišnja doba i u cijelom tom periodu možemo im ponuditi mnogo sadržaja. Popis država iz kojih dolaze naši gosti sve je duži; Kanada, Kina, Velika Britanija, Španjolska, Francuska, Nizozemska, gotovo sve države iz susjedstva i Europske unije.

Međimurci smo ponekad previše samozatajni i sramežljivi, kao da se bojimo. Međimurje ima potencijala i jako je bitna međusobna suradnja u lokalnoj zajednici, posebno u sektoru turizma. 

– Dugoročno je bitno osvijestiti lokalnu zajednicu o prednostima zajedničkog djelovanja i međusobne suradnje, educirati kadrove koji rade u turizmu i biti glasniji, glasniji i glasniji. Međimurje je predivna regija koja uz samo malo više hrabrosti može iskoristiti svoj puni potencijal; vrhunsku enogastronomiju, kulturnu baštinu, krajobraznu i biološku raznolikost. Uspostavili smo nekoliko lijepih suradnji s lokalnim proizvođačima, uvijek volimo gostima dati preporuke, iskoristiti sve ono najbolje što Međimurje nudi i pružiti im potpuni užitak odmora, ovisno o osobnim afinitetima.

Zbog te srčanosti i predanosti svakom pojedinom gostu srećom dosada nismo imali neugodnih iskustava i na to smo jako ponosni. Nakon gotovo 4 godine rada možemo reći da smo upoznali mnoge nove kulture, stekli nove prijatelje, dobili goste povratnike s kojima nas veže jedan lijepi prisni odnos, da rastemo u skladu sa željama naših gostiju, a svaki njihov sljedeći povratak znači i novo iznenađenje i nove sadržaje. Jer bitno je rasti, razvijati se, konstantno raditi na povećanju kvalitete i ponude. Svi naši gosti to znaju, a to nam i govore kroz svaki sljedeći dolazak i recenzije na platformama za rezervaciju smještaja.

Jedna od najvećih, a svakako i najpoznatijih online tvrtki za rezervaciju smještaja, Booking.com, treću godinu zaredom dodijelila nam je Guest Review Award nagradu sa ukupnom ocjenom 10 od 10 što još više dobiva na težini ako znamo da 72 posto putnika iz Hrvatske kaže da su im susretljivi i zanimljivi lokalni stanovnici jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira odredišta za sljedeće putovanje. Gosti su razlog zbog kojeg taj posao i radimo, a kad se desi međusobna sinergija jednostavno je nemoguće da do uspjeha ne dođe – s ponosom govori Nikolina te o planovima u budućnosti kaže:

– Inspirirani smo i motivirani ulagati i dalje, razmišljamo o proširenju ponude, s početkom 2019. odlučili smo se, a uz veliki poticaj stranih gostiju, na postepeni prelazak na održivi turizam poštujući pritom i Zero Waste filozofiju. Želimo maksimalno poštivati okoliš i okolinu u kojoj radimo, zaštititi nasljeđe koje smo preuzeli i time mu dati još veći značaj i rok trajanja.

Pred nama je druga topla sezona u kojoj u ponudi imamo i vanjski bazen, jako joj se veselimo jer smo mnogo uložili u realizaciju projekta, a reakcije gostiju su bile fantastične. Neke manje preinake su uvijek u planu no s njima volimo iznenaditi, to su naši mali kreativni trenuci koji se dešavaju nadahnuti satima razgovora s gostima koji uvijek daju svježu perspektivu na temu turizma u Međimurju.

Bračni par Novinić zaista može poslužiti kao primjer kad se nešto radi voljom, pozitivnom energijom, idejom, vizijom, a prije svega ljubavlju pozitivan rezultat ne može izostati. Puni energije i planova nastavljajuju dalje. Sretno Novinići!  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije