ULAGANJE U SELNICI

STIŽE NIZOZEMSKI KAPITAL Nizozemac Paul Hoevenaars gradit će tvornicu u Selnici

Nizozemac Paul Hoevenaars rekao je načelniku Vičeviću da će u idućim mjesecima ili najkasnije za godinu dana započeti radovi na podizanju proizvodnih pogona

Paul Hoevenaars, poduzetnik iz Nizozemske pohodio je Općinu Selnicu te skupa s općinskim načelnikom Ervinom Vičevićem razgledao Gospodarsku zonu Selnica gdje Hoevenaars posjeduje gradilišnu parcelu, kupljenu još u vrijeme kada je selnički općinski načelnik bio Anđelko Kovačić, koji je s Paulom i ugovorio kupnju parcele i izgradnju proizvodnih pogona, što nažalost nije ostvareno.

Vičević je nizozemskog poduzetnika upozorio kako građevinskoj dozvoli istječe valjanost te kako je važno započeti izgradnju ili će nastati određene poteškoće navezane na isticanje dozvole te ishodovanja nove. Paul Hoevenaars je sve poslušao i rekao kao prvo da je on podmirio sve novčane obveze i potraživanja te kako će parcela biti uskoro aktivirana i kako će u narednih nekoliko mjeseci, najkasnije za godinu dana započeti radovi na podizanju proizvodnih pogona.

Što će se proizvoditi u Selnici za sada još nije poznato jer se ispituje tržište, no sigurno je kako to neće biti, barem ne za sada, autoprikolice kako je to bilo u početku naznačeno. Kada se odredi točan proizvodni program, znat će se koliko ljudi može očekivati siguran i dobro plaćeni posao u Gospodarskoj zoni Selnica.

Ovom prilikom Hoevenaars je dao određenu pomoć glede rješavanja jedne prometnice koja se nalazi na samoj međi između Općine Selnica i Općine Sveti Martin na Muri u predjelu Gornjeg Zaveščaka i Gornjeg Koncovčaka, čemu je pripomogao i Franjo Vrhar, čovjek koji je radeći 45 godina u Nizozemskoj upoznao poduzetnika Paula i doveo ga u Međimurje i Hrvatsku, gdje ovaj radi na oživljavanju zapuštenih gruntova, voćnjaka i vinograda u gornjem Međimurju i priprema teren za poduzetništvo i gospodarstvo.

Usput snima stanje među majstorima i poduzetnicima kako bi njima pomogao, ali i osmislio poslove koji se traže u Nizozemskoj, ali i Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije