GRAMEX d.o.o.

Edukacijom do povećanja prinosa u poljoprivrednoj proizvodnji

Edukacija poljoprivrednih proizvođača povod je skupa u organizaciji tvrtke Gramex, održanog 11. siječnja u hotelu‘Kralj', Donji Kraljevec.

Konkurentnost domaćih poljoprivrednih proizvođača konstantno je uvjetovana u odnosu na globalnu svjetsku proizvodnju zato što se radi o proizvodnji zapravo istovjetnih poljoprivrednih kultura (kukuruz, pšenica, jabuka, krumpir).
Tradicionalna edukacija poljoprivrednih proizvođača povod je skupa u organizaciji tvrtke
Gramex, održanog 11. siječnja u hotelu‘Kralj’, Donji Kraljevec.
Nazočni poljoprivrednici na predavanju bili su dionici šire edukacije. a čiji je osnovni cilj bio utvrditi mogućnosti razvoja proizvodnje visoko dohodovnih poljoprivrednih kultura.
Predavanju je prisustvovalo preko 180 profesionalnih poljoprivrednika, a prisutnima se uvodnim govorom obratila i direktorica tvrtke Gramex d.o.o., Ksenija Ribić, koja je naglasila važnost kontinuirane edukacije.
Gramex već dugi niz godina kroz pokusna polja na različitim kulturama doprinosi akumulaciji ‘praktičnog znanja’ lokalnih poljoprivrednika, isto tako svojevrstan je partner svojim klijentima kroz cijeli proizvodni ciklus i tvrtka koja se uvjetno rečeno ne ustručava upustiti se u organizaciju proizvodnje netipičnih i nedomicilnih kultura za Međimurje (npr. suncokret).
Tvrtka je također u 2018. godini napravila i infrastrukturni iskorak u vidu izgradnje skladišta za prihvat merkantilne robe različnih poljoprivrednih kultura.
Dipl. ing. Pero Pušić prisutnima je na sažeti način prezentirao teme edukacije, a dr. Giambruno  je održao predavanje o dobrobiti mikorize i trichoderme na poljoprivrednu proizvodnju i način koji ova jedinstvena kombinacija ima sve veći značaj u svijetu.
Mr. sc. Šubić (iz odjela Savjetodavne službe) prisutnima je održao stručno predavanje o utjecaju nekih folijarnih gnojiva na kakvoću i zdravstveno stanje bilja.
Mogućnost razvoja proizvodnje korjenastog povrća za potrebe prerade sušenjem je prezentirana od strane prof. dr. sc. Matotana u ime tvrtke Podravka d.d.

Najnovije