Železna Gora

Vinogradarstvo i podrumarstvo Jakopić: Črleno vino osvaja nove i veseli stare potrošače

- Skoro za nevjerovati, ali crvena vina su jako tražena, a pogotovo vino koje na tržište plasiramo pod nazivom 'Črleno vino' - rekao nam je Branimir Jakopić

Dok zlata vrijedan i revan te svakako maštovit Mikec obavlja pripreme ili bolje rečeno ‘brusi steze’ za nadolazeće i najbolje hrvatsko Vincekovo, Branimir Jakopić, prvi čovjek Vinogradarstva i podrumarstva Jakopić u Železnoj Gori, kao i većina njegovih kolega vrsnih međimurskih vinara zadovoljno šeće podrumom, osluškuje i kuša.

Podrumarstvo rješava najintrigantnije i najfinije detalje u stvaranju vrhunskih kapljica vina, čujemo od mnogih vinara, pa tako i Branimir igra lijepe igre vinarske, igre koje donose zlatne kapljice, a u novije vrijeme i črlene (crvene) koje su ne tako davno bile prepoznatljivost ili pravo primorskih vinara.

– Skoro za nevjerovati, ali črlena (crvena) vina su toliko tražena da smo pod stalnim obvezama otpremati ga potrošačima. I zanimljivo, vino koje na tržište plasiramo pod nazivom Črleno vino, veseli naše dosadašnje i osvaja nove potrošače. Jednostavno rečeno, zadovoljni smo i svjesni kako možemo još bolje i više i to je moje poslanje u podrumu, rekao nam je Branimir, dajući nama na uživanje a sebi na kušanje Red cuvee, kupaž syraha, merlota i cabernet sauvignona.

Ova vrsta vina uistinu je hit na tržištu vina, jer je kvalitetno, ukusno i rajske obojenosti. Ne tuži se Branimir niti na plasman ili potrošnju i svih njihovih drugih vina, među kojima se posebno ističu pušipel i graševina, za koje kaže kako je najljepši dio povijesti vinarije koja je utemeljena 1908. godine, a sada doživljava vatrene trenutke.

Pored spomenutih vina, u paleti vrsnih Jakopićevih vina još su rizling rajnski, silvanac zeleni, muškat žuti, sauvignon, rosse, pjenušac Terbotz-Brut i druga. Pohodite podrum u Železnoj Gori, Orehovčak 113 ili Terbotz restoran na Trbočovki (vuče i na Mađerku) i Branimira tražite vinsku kartu i prepustite se blagodatima koje pružaju zlatne i biserjem bajkovitim bogate kapljice. I pitajte za vina starijih (ranijih) godina i berbi izbornih!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije