Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
VELIKO PRIZNANJE Vrhunski sommelier Siniša Lasan dva međimurska vina uvrstio na popis najboljih!
Facebook/Vinarija Tomšić/Vinarija Dvanajščak-Kozol

OSVOJILA NJEGOVO NEPCE

VELIKO PRIZNANJE Vrhunski sommelier Siniša Lasan dva međimurska vina uvrstio na popis najboljih!

Među 11 vina koje je proglasio najboljima u 2018. godini našli su se Zlatni zvir Vinarije Tomšić te Pinot noir Amaranth Vinarije Dvanajščak - Kozol

Da međimurska vina oduševljavaju mnoge više nije novost, a tome u prilog idu i brojna odličja i priznanja koja naša vina osvajaju.

Ove je subote, iako neslužbeno, za dva vina iz Međimurja stiglo veliko priznanje i to od vrhunskog sommeliera, Siniše Lasana. Naime, on je 2017. godine proglašen najboljim hrvatski sommelierom. Lasan je na svojem Facebook profilu objavio svojevrsni sažetak 2018. godine sa svojeg gledišta.

- Prošla godina je bila jedna od najuspješnijih godina za hrvatska vina što se tiče međunarodnih natjecanja. Za mene osobno nikad nije postojala ni sumnja u to iz razloga što je Hrvatska zemlja dobrih vina - napisao je Lasan i dodao da je u prošloj godini bilo dosta izlazaka novih vina koja su bila malo slabije ili gotovo da i nisu popraćena.

Iz tog razloga je na svoj popis najboljih vina u 2018. godini stavio vina koja su po prvi put ugledala svjetlo tržišta ili koja su, kako kaže, prvi put došla do njegovog nepca. Među jedanaest vina koje je uvrstio na popis, našla su se i dva međimurska. Veliko priznanje od Lasana zaradio je Zlatni zvir Vinarije Tomšić te Pinot noir Amaranth Vinarije Dvanajščak - Kozol.

- Iskreno se nadam da će u 2019. godini hrvatska vinska scena biti vibrantna i inovativna. Uzdravlje! - napisao je Lasan za kraj.

 
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!