POLJOPRIVREDA

Nacionalno predavanje o BASF programima u Osijeku, Međimurce zastupao Mladen Dobranić

Bio je ovo zapravo godišnji skup vodećih agronoma i poljoprivrednika. Mnogo lijepih riječi bilo je o OPG-ima Šopar u Murskom Središću i Siladi u Kotoribi

Vodeći proizvođač i distributer zaštitnih sredstava za poljoprivredne kulture u Hrvatskoj BASF Croatia u Poslovnom centru Portanova u Osijeku održao je nacionalno predavanje o programima koje provodi i planira te je predstavio nekoliko aktualnih pripravka zaštite za vinogradarstvo i voćarstvo.

Među stotinjak agronoma, voćara i vinogradara te proizvođača drugih poljoprivrednih kultura međimurske voćare i svetomartinske vinogradare predstavljao je Mladen Dobranić, predsjednik svetomartinske Udruge voćara, vinogradara i povrćara i tajnik Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća. Program BASF-a kvalitetno i opširno je predstavio njihov menadžer Aleksandar Jotov. 

– Vaša proizvodnja je uvijek u vašim rukama, kao što je i u vašim rukama odabrati pravog partnera, a BASF je to sigurno – naglasio je okupljenima. Predstavio je proizvod Secradis superioran fungicid za zaštitu prilagođenu voćnjaku, Delan jedinstveno sredstvo za suzbijanje bolesti u vinogradima te Collis i Storby fungicide za suzbijanje pepelnice vinove loze koja je označena kao velika pošast u vinogradima od Južnog Tirola preko Hrvatske sve do srpskih vinograda.

Nakon kvalitetnog predavanja i razmjene iskustava uslijedili su razgovori o raznim temama, vezanim uz poljoprivrenu proizvodnju gdje je rečeno kako hrvatski, a poglavito međimurski poljoprivrednici vrlo kvalitetno i što je vrlo važno preventivno štite svoje poljoprivredne kulture. Dan je završen objedom te nadmetanjima u kuglanju, gdje je jedan od najboljih bio Mladen Dobranić.

Međimursku županiju, kao i naše susjedne županije odlično su zastupali agronomi Mario Županić i Robert Bačaj. A mnogo lijepih rečenica o OPG-ima Šopar u Murskom Središću i Siladi u Kotoribi, ali i drugim međimurskim poljoprivrednicima izrekla je Dragana LušićMarić, stručni suradnik austrijske tvrtke Mautner koja otkupljuje međimurske i hrvatske poljoprivrene proizvode, a u sam vrh kakvoće stigle su grahoričaste kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije