Inovativna ekološka rješenja

SEMINAR I SKUPŠTINA Društvo građevinskih inženjera Međimurja u Tehnix-u

Ostvareni su financijski prihodi za 51% više od plana, dok su pak s druge strane rashodi ostvareni samo u iznosu od 41% od planiranih, što je dovelo do značajne financijski pozitivne razlike

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Međimurja DGITM Čakovec je 30.11.2018. godine organiziralo stručni seminar u poduzeću Tehnix d.o.o. Donji Kraljevec na temu Inovativna ekološka rješenja u gospodarenju otpadom. Seminaru je prisustvovalo 70 polaznika.

Proizvode i pogone poduzeća predstavili su direktor i osnivač Đuro Horvat, stroj.teh.oec., tehnički direktor Dubravko Horvat, dipl.ing.stroj. te voditelj tehničkog ureda Nikola Golub, ing.stroj. Tehnix d.o.o. je poduzeće osnovano 1991. godine, a proteklih godina se razvilo u jednu od najuspješnijih u djelatnosti projektiranja, proizvodnje i servisiranja strojeva i opreme za zaštitu okoliša te gospodarenja otpadom.

Nakon vrlo zanimljivog stručnog seminara i posjeta proizvodnim pogonima Tehnix  održana je redovna skupština DGITM. Radno predsjedništvo je radilo u sastavu Ratko Matotek, dipl.ing.građ. aktualni predsjednik, Nina Dražin-Lovrec, dipl.ing.građ. dopredsjednica, Ljiljana Tepavac-Kocijan, dipl.ing.građ. tajnica te Đurđa Plavljanić, dipl.ing.građ.

Prije radnog dijela skupštine pozdravljeni su svi prisutni, a naročito gosti. Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, dipl.inf. pozdravio je sve prisutne te je rekao da je vrlo ugodno iznenađen s brojem članova koji su se odazvali skupštini. Naročito ga se dojmilo što je bio prisutan značajan broj mladih članova. Mirna Amadori, dipl.ing.građ. pozdravila je sve u ime Hrvatskog saveza građevinskih inženjera (HSGI), kojeg je ona predsjednica, a čiji je član DGITM.

Mr.sc. Martina Cesar-Kelemen, dipl.ing.građ. je pozdravila sve u ime Društva građevinskih inženjera i tehničara Varaždin te izrazila zadovoljstvo što se suradnja s DGITM nastavlja i dalje. Uvodno izlaganje dala je i novoizabrana predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva Nina Dražin -Lovrec, dipl.ing.građ.

Tijekom skupštine je predsjednik Ratko Matotek, dipl.ing.građ. iznio izvješće o svim aktivnostima u 2018. godini. Na kraju je zahvalio svim članovima, bez kojih društvo niti ne bi postojalo. Izvješće o radu predsjednika i izvršnog odbora je kao i financijsko izvješće jednoglasno prihvaćeno. Nadzorni odbor je u svojem izvješću pohvalio rad izvršnog odbora, a naročito zbog značajnog povećanja prihoda, vodeći računa o racionalnom trošenju sredstava, o čemu treba voditi brigu i na dalje, kako bi se osiguralo normalno poslovanje društva.

Naime, ostvareni su financijski prihodi za 51% više od plana, dok su pak s druge strane rashodi ostvareni samo u iznosu od 41% od planiranih, što je dovelo do značajne financijski pozitivne razlike. Izvješće stegovnog suda je bilo vrlo kratko, obzirom da nije bilo nikakvih potreba za radom ovog tijela u 2018. godini. Predsjednik društva je predstavio plan redovitih aktivnosti u 2019. godini te plan seminara i stručnih putovanja.

Na kraju skupštine je još jednom zahvalio svima prisutnima te izrazio iznimno zadovoljstvo što se odazvao tako veliki broj članova, i to svih dobnih skupina, a naročita zahvala i pohvala je upućena mlađim članovima. Nakon skupštine je uslijedila svečana večera te druženje svih članova, gostiju i domaćina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije