odaslano 800 naredbi

NAPLAĆENO 10 KAZNI Općina Štrigova nastavlja borbu protiv zlatne žutice

Komunalni redar Vid Marčec je na adrese vlasnika zapuštenih parcela odaslao naredbe o čišćenju zapuštenih vinograda

Premda ovog trenutka u gornjemeđimurskim goricama ne odjekuju klepeti klopotaca niti se čuje pjesma berača grožđa i vinogradi miruju, Općina Štrigova i komunalni redar Vid Marčec, nastavljaju aktivnosti navezane na sprečavanju širenja zlatne žutice, odnosno uklanjanju staništa američkog cvrčka koji prenosi širi ovu bolest, a svoje stanište ima u zapuštenim vinogradima, voćnjacima i drugim neodržavanim poljoprivrednim površinama.

Komunalni redar Vid Marčec, kaže kako je na adrese vlasnika zapuštenih parcela odaslano osamstotinjak naredbi o čišćenju zapuštenih vinograda te kako se dosta njih i odazvalo, a ima i onih koji ovog trenutka rade na čišćenju svojih vinograda i voćnjaka. Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik kaže kako je naplaćeno prvih 10 novčanih kazni te kako je dosta ljudi došlo u Općinsku upravu i dalo obećanje kako će urediti svoje zapuštene parcele te se protiv njih neće provoditi postupak, no svakako će se obaviti pregled takvih površina.

Rebernik kaže i kako nema odstupanja u borbi protiv američkog cvrčka, zlatne žutice i nemarnih vlasnika vinograda, s jasnim ciljem da jednog bliskog dana ovo područje bude čisto od svih zapuštenih površina i opet će biti najsjajniji biser hrvatskog vinogorja. Sve one, kojima još nešto nije bistro glede ove naredbe i aktivnosti komunalnog redara i općine, Rebernik poziva da dođu u Općinsku upravu, posavjetuju se te na kraju obave ono što moraju ili plate pa da to učini netko umjesto njih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije