ZAVRŠENI RADOVI

OPĆINA SELNICA Asfaltirana Vinogradarska ulica u Praporčanu

Ulica spaja dva dijela Praporčana, a jedan je bio zapušteniji, te se njome nije moglo kretati vozilima, pa je tako svojevremeno bilo nemoguće doprijeti do socijalno ugroženog i bolesnog čovjeka što je izazvalo burnu reagiranje ljudstva

Danas (srijeda, 14. studenog) su završeni radovi na modernizaciji i asfaltiranju Vinogradarske ulice u naselju Praporčan u Općini Selnica vrijedni ukupno 262.557 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih integracija sudjeluje s 150.000 kuna, a preostali dio financira se iz općinskog proračuna. Dužina obnovljene ulice je 350 metara i po prvi puta nakon niza godina ona je za promet vozilima uređena u svoj cijeloj dužini, dok do sada to nije bila.

Naime, ulica spaja dva dijela Praporčana, a jedan je bio zapušteniji, te se njome nije moglo kretati vozilima, pa je tako svojevremeno bilo nemoguće doprijeti do socijalno ugroženog i bolesnog čovjeka što je izazvalo burnu reagiranje ljudstva. – Evo, sada se može i do gospodina Flinčeca te više nitko za njega ne treba biti zabrinut, kaže općinski načelnik Ervin Vičević.

Jutros su započeli radovi na sanaciji klizišta i županijske ceste u Plešivici, a uskoro će se asfaltirati jedna ulica u naselju Zaveščak. Uređuju se i druge lokalne i nerazvrstane ceste u Zebancu i Selnici, a u selničkoj Ulici Zrinskih je uređeno autobusno ugibalište, odnosno stajalište.

Može se slobodno reći kako se prometnice moderniziraju na cijelom području Općine Selnica što se već dugo nije dogodilo, a s posebnim se nadama iščekuju rezultati natječaja EU i domaćih fodnova i odnose se na asfaltiranje ulice u Bukovcu. Istovremeno na uz županijske ceste se uklanja grmlje i granje koje sa stabala smanjuje sigurnost u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije