TURISTIČKA PATROLA

Klet Potrti kotač: Gazda se sa svakim gostom rukuje na dolasku i odlasku

Tu se jede relativno jeftino. Za jednu osobu buncek s dinstanim zeljem (70 kn), međimurska gibanica (22 kune) i piće – 105 kuna

Čvrst stisak ruke uz ‘Dobro došli’. Tako goste dočekuje Patrik Končić (46) u kleti “Potrti kotač”. Prošli smo stotine restorana, no dosad nas šef nije dočekao na vratima.

– To je u obitelji posve normalno. Tata Valent počeo je tradiciju kada je otvorio restoran s majkom Marijom, a sada je nastavljamo ja i moj sin, postali smo poznati po tome. Pa s koliko ste se gostiju rukovali? – Tko će ga znati, ali s više od sto tisuća. Rukujem se sa svakim gostom, i kad dođe i kad odlazi! – smije se Patrik.

U restoranu na vrhu Jurovčaka, mjesta nedaleko od Svetog Martina na Muri na 200 metara nadmorske visine, slavi se rođendan. – Stanko slavi 66. rođendan, a on je gost kod nas već 25 godina – kažu ponosno. Svira bend. Imaju i – trubača. Veselo je. Hrana? Pečenice. Buncek s dinstanim zeljem, gulaš od jelena, međimurska gibanica…

– Meso z tiblice međimurski je specijalitet. Prije nije bilo hladnjaka, prabake su nekad tako pripremale meso. Stajalo bi soljeno pa zapečeno meso u kosanoj masti sve dok se ne bi pojelo. Može i mjesecima! I, dakako, sir s vrhnjem. Kod nas je on poput pršuta u Dalmaciji. Tu se jede relativno jeftino. Za jednu osobu buncek s dinstanim zeljem (70 kn), međimurska gibanica (22 kune) i piće – 105 kuna.

OCJENA:

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova): 44 boda

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 13 bodova

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova): 9 bodova

Dojmovi i prostor(do 20 bodova): 16 bodova

ukupnost ponude (do 5 bodova): 4 boda

UKUPNO 86 bodova

3 zvjezdice – 80-87 bodova

4 zvjezdice – 88-94 bodova

Velika zvjezdica – više od 95 bodova 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije