Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Udruga Biovrt poklanja priručnik i sjeme za pokretanje školskih vrtova
Udruga Biovrt

Očuvajmo biorazzznolikost

Udruga Biovrt poklanja priručnik i sjeme za pokretanje školskih vrtova

Udruga Biovrt nagradit će 10 škola vrtlarskim start paketom koji se sastoji od “Priručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti - U školskom vrtu i mi rastemo” autorice Silvije Kolar-Fodor

Vrijeme je za promišljanje o novoj vrtlarskoj sezoni, a u 2019. godini udruga Biovrt željela bi da diljem Hrvatske nikne što više školskih vrtova.

Iz tog razloga, kako bi škole potaknuli da se ohrabre kreirati ili proširiti školski bio/vrt, začinski vrt ili cvjetni vrt, udruga Biovrt nagradit će 10 škola vrtlarskim start paketom koji se sastoji od “Priručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti - U školskom vrtu i mi rastemo” autorice Silvije Kolar-Fodor, 10 paketića sjemenja za vaš školski vrt i brošure "Očuvajmo biorazzznolikost".

Tko može sudjelovati? 
Sve škole s područja Republike Hrvatske

Kako sudjelovati?
Od 6. do 17.11. pošaljite fotografiju gdje biste željeli pokrenuti školski vrt/gredicu/začinski/cvjetni vrt i pismo kako i zbog čega to želite realizirati. Ako već imate školski vrt, pošaljite nam fotografiju i pismo zbog čega ste ga i kako pokrenuli, kako to kod vas funkcionira i zbog čega ga želite proširiti. Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici 19.11. kreirat će album fotografija gdje će objaviti vašu fotografiju i priču.

U razdoblju od 19. do 25.11.2018. album će biti otvoren za pregled i lajkanje. Nagradu dobiva 10 škola: 5 priča koje će osvojiti srca vrtlarske zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt.

Što i kamo poslati?
Fotografiju i priču pošaljite nam putem maila na ured@biovrt.com do 17.11.2018. Navedite obavezno uz prijavu i: naziv i punu adresu škole, ime i prezime i funkciju osobe koja školu kandidira, e-mail i broj mobitela kontakt osobe.Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti autorice Silvije Kolar-Fodor izdan je u sklopu projekta “U školskom vrtu (I mi) rastemo 2018. godine.

Na 80 stranica kreirali su program koji djeci i mentorima daje potrebna socijalna znanja i vještine, znanje o vrtlarenju i uzgoju zdrave hrane, očuvanju bioraznolikosti i prirode.  Ovim je priručnikom obuhvaćen proces čitavog kreiranja školskog vrta i organskog uzgoja, a sve je prožeto prikupljenim pričama i mudrostima. 

Pruža neprocjenjivu pomoć početnicima pri započinjanju vrtlarskih školskih priča uz mnoštvo ideja koje možete kroz cijelu godinu raditi s djecom.

Brošura "Očuvajmo biorazzznolikost" autorice Silvije Kolar-Fodor vodič je za upoznavanje korisnih kukaca u vrtu te načina kako svi mi možemo pomoći njihovom opstanku.

Start paket sjemenja sadrži 10 paketića sljedećih sorti: Rajčica mix, paprika mix, starinska salata mix, blitva, rukola, niski grah biserac, kadifice niske, neven, cinije (Zinnia elegans) i ljetni zvjezdan (Callistephus chinensis).

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!