OPĆINA Štrigova

Razaslano preko 500 naredbi, vlasnici se javljaju

Najmanje 500 parcela i vinograda je neobrađeno. Za malo Međimurje to je zabrinjavajući podatak i veliki problem, kojeg za sada rješavaju revni vinogradari, a uskoro i Općina

Više od 500 Naredbi o hitnosti održavanja privatnih parcela i vinograda obraslih korovom, a navezano na staništa američkog cvrčka i zaraze vinograda zlatnom žuticom odaslala je Općina Štrigova na adrese te boravišta, stalna i privremena vlasnika takvih parcela i vinograda na svojem području.

Svima je ostavljena mogućnost da u vremenu od 14 dana postupe prema naredbi, a u protivnom će komunalni redar Vid Marčec podnijeti prijave nadležnoj službi. Općinski načelnik Stanislav Rebernik kaže kako trenutno nema saznanja što se događa na terenu, obzirom da se nalazi na godišnjem odmoru, ali navodi kako je više ljudi zvalo i pitalo kako postupiti prema naredbi i što općina tu može pomoći.

Kaže načelnik Rebernik, kako je i to velika stvar, jer do sada se vlasnici zapuštenih parcela i vinograda nisu oglašavali niti pak uređivali svoje vlasništvo. Komunalni redar Vid Marčec, koji isto tako koristi godišnji odmor, kaže kako će se u ovu problematiku konkretnije upustiti slijedećeg tjedna. Obzirom na složenost posla, a i stvarnosti kako je berba grožđa pred vratima, teško će efekata biti odmah, no sigurno je kako postoji dobra osnova za borbu protiv zaraze koja prijeti u ogromnim štetama i nakon berbe, kako bi vinogradari, poglavito oni koji od svojih vinograda žive, imali jasniju situaciju.

Mnogi vinogradari pohvaljuju Općinu Štrigova, njezine vijećnike i zaposlenike što se upustili u rješavanje ovog problema, ali još uvijek upiru u vlasnike tih zapuštenih parcela i vinograda koji su dužni probleme riješiti, na bilo koji način pa i prodajom tih zemljišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije