SVETI Urban pred berbu

FOTO Robertov vinograd najuređeniji

Gotovo savršen vinograd s nasadima pušipela, a zanimljivo, niti jedan trs nije zahvatila zlatna žutica pa će biti dosta grožđa i vina. Jako kvalitetnog iz najuređenijeg vinograda

Na posljednjem značajnijem stručnom skupu međimurskih vinogradara pred skorašnju berbu, održanom na imanju obitelji Horvat u Svetom Urbanu svatko od nazočnih nije skrio divljenje i radost viđenim u Horvatovom vinogradu. 

Veliki broj nazočnih izrekao je kako je ovaj vinograd najuređeniji u štrigovskom vinogorju, a mnogi su samo kimnuli u znak potvrde kako je to – to. Robert Horvat, voditelj OPG-a za ovaj skup trseve je uredio da izgledaju svi kao jedan, poput elitnih vojnika na Pantovčaku.

Kaže Robert kako ovo nije novo kod njega, jer da pred svaku berbu ovako uredi vinograd, kako bi sunce do grožđa lakše doprlo, a i beračima je lakše grozdove skidati.

– Nabavio sam stroj za skidanje svih listova u zoni grozdova na trsu. Tako ćemo ubrzati berbu i zatim sam proces od branja preko prijevoza do prešanja, kaže Robert, prvi čovjek vinarije koja je sve uspješnija i prepoznatljiva u gospodarstvu te kod potrošača njihovih vina.

Gotovo savršen je vinograd s nasadima pušipela koji se uzgaja za potrebe kloniranja skupa s Agronomskim fakultetom u Zagrebu i Međimurskom županijom. Zanimljivo, niti jedan trs nije zahvatila zlatna žutica pa će biti dosta grožđa i vina. Jako kvalitetnog iz najuređenijeg vinograda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije