Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
ŠUTNJA Boxmark o potresnim svjedočanstvima radnika: 'Trenutno smo zaokupljeni drugim poslovima'
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

'RADNIČKA PRAVA'

ŠUTNJA Boxmark o potresnim svjedočanstvima radnika: 'Trenutno smo zaokupljeni drugim poslovima'

- Zahvaljujemo na upitu, međutim trenutno smo zaokupljeni dobivanjem novih projekata od naših kupaca za automobilsku industriju. Svakako ćemo u skoro vrijeme poslati svoje komentare na navode iznesene u prilogu emisije Nove TV 'Provjereno' - zasad je sve od Boxmarka.


Novinari emisije Provjereno Nove TV proteklih su dana snimili potresnu priču radnika tvrtke Boxmark iz Zlatar Bistrice.

Vezana vijest

Boxmark radnici NJIHOVA STRANA PRIČE POTRESNA SVJEDOČANSTVA RADNIKA BOXMARKA 'Prema nama se odnose kao prema robovima'

Iako se o situaciji u pogonima Boxmarka, koji djeluje i u zoni u Trnovcu Bartolovečkom, već dulje vrijeme 'sve zna', bilo je to prvi puta da pred novinare, i to pred kamere, svojim imenom i prezimenom stanu (bivši) radnici ove tvrtke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No novinari Provjerenog nisu uspjeli dobiti izjave uprave Boxmarka.

- Zvali smo tvrtku Boxmark više puta. Iz uprave nam se nisu javili. Poslali smo i mail s detaljnim brojnim pitanjima, no odgovor nije stigao - rečeno je u prilogu.

Stoga su u prilogu emitirane tek dvije arhivske snimke, jedna iz 2017. i jedna iz 2014. godine, člana uprave tvrtke Boxmark Leather d.o.o. Tomislava Cesarca i predsjednika Nadzornog odbora Igora Grebličkog.

Greblički je, spomenito i to, 2010. godine, kao direktor Boxmarka, bio proglašen menadžerom godine.

- Tajna uspjeha je naša kvaliteta, koju čine naši vrijedni kadrovi. Naši radnici su srce naše proizvodnje - izjavio je Tomislav Cesarec, 29. srpnja 2017. godine.

- U automobilskoj industriji vi morate biti u stanju isporučivati robu 365 dana u godini, kada to kupac zaželi, u onoj količini koju zaželi - izjava je Igora Grebličkog od 3. lipnja 2014.

Prošle godine, podsjetili su novinari Provjerenog, za modernizaciju pogona Boxmark je od Vlade dobio 3,7 milijuna kuna potpore. 

- Boxmark je četvrti izvoznik po veličini u Hrvatskoj, koji zapošljava više od četiri tisuće ljudi. To je svakako uspjeh koji zaslužuje svaku čestitku - izjavila je tom prilikom bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić. 

Tijekom proteklog vremena Boxmark je javno odašiljao poruke o tome da mu nedostaje radnika i da zbog toga mora otkazivati narudžbe svojih kupaca. Posljednja vijest bila je da se sprema uvoz radnika iz Ukrajine, Meksika... Osim toga, ni u javnosti i kod marketinških stručnjaka nije najbolje primljena njihova reklamna kampanja s porukom 'Nisam manekenka, al' imam dobar posao'.

Nakon svega, ni nakon emitiranja priloga u emisiji Provjereno 5. srpnja, iz Boxmarka se još uvijek nisu oglasili, ali najavljuju da će to svakako učiniti. Trenutno ih u tome sprečava - mnogo posla.

U odgovoru na naš upit, kojim smo zamolili za komentar iznesenog u Provjerenom, kao i na to da nije rijedak slučaj da se zaposlenici žale na uvjete rada, iz tvrtke je stigao sljedeći odgovor:

- Zahvaljujemo na Vašem upitu, međutim trenutno smo zaokupljeni dobivanjem novih projekata od naših kupaca za automobilsku industriju i situacijom u samoj europskoj automobilskoj industriji. Svakako ćemo u skoro vrijeme poslati svoje komentare na navode iznesene u prilogu emisije Nove TV 'Provjereno' - bilo je sve što su zasad poručili iz Boxmarka s adresom u Trnovcu Bartolovečkom.

Tako još uvijek javnost nije imala priliku čuti što poslodavac ima za reći na svjedočanstva ovih radnika, koji su svjedočili o vrijeđanjima, ponižavanjima i bolestima od kojih su oboljeli na poslu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!