Inficirana hrana

Predrag Kočila upozorio na opasnosti koje sa sobom nosi konzumacija hrane inficirane mikotoksinima

Predrag Kočila, dr. med. vet. na svojem je Facebook profilu ponovno je upozorio na opasnosti koje sa sobom nosi konzumacija hrane inficirane mikotoksinima, a koje proizvode plijesni. Njegovo upozorenje prenosimo u cijelosti:

‘Prije nekoliko godina preko medija i stručnih skupova upozoravao sam o opasnostima koje sa sobom nosi konzumacija hrane inficirane mikotoksinima, a koje proizvode plijesni. Plijesni na žitaricama i kukuruzu se najčešće javljaju u vlaznim i toplim godinama pa su tada i trovanja sa mikotoksinima najjače izražena.

Do trovanja može doći kada dugo vremena konzumirate hranu koja u sebi sadrži mikotoksine, ali i kada kratko vrijeme konzumirate hranu koja sadrži veliku količinu mikotoksina. Na slikama se nalaze jetra svinja koja su u zadnjih četvrnaest dana prije klanja konzumirala hranu inficiranu mikotoksinima, jetra koja su u tolikoj mjeri organolepticki promjenjema da nisu čak niti za preradu.

Kao što znate, ljudski organizam ima najviše sličnosti sa svinjskim organizmom pa se tako zbog kompatibilnosti svinjskih i ljudskih organa obavlja i presađivanje srčanih zalistaka svinje na ljude. Ove su slike realnost i stvarnost slikana nedavno mojim rukama, pa vas još jednom upozoravam kako nije dobro hraniti životinje s pljesnivom hranom samo zato jer ju želite potrošiti.

Naročito je velika opasnost u ljudi koji konzumiraju hrane inficirane pljesnima ili pak i ne pljesnima već samo mikotoksinoma. Godine konzumacije hrane za koje ni ne znamo da je inficirana mikotoksinama mogu dovesti čak i do smrti. Šteta što smo se kao država i narod u tolikoj mjeri odrekli domaće hrane i prihvatili tko zna što iz uvoza, samo da ne moramo doma raditi i jer je možda jeftinije.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije