USPJEŠNA 2017. GODINA

Ljubomir Kolarek izabran za predsjednika Skupštine Društva Međimurje-plin

MEĐIMURJE-PLIN opskrbljuje Ured predsjednice Republike Hrvatske kao i Hrvatski sabor te Vladu Republike Hrvatske

Redovna godišnja Skupština Društva MEĐIMURJE PLIN d.o.o Čakovec održana je u Hotelu Park gdje su u okviru dnevnog reda donesene odluke o godišnjim izvješćima za 2017. godinu, kao i odluka o upotrebi ostvarene dobiti te odluka o izboru dva nova člana Nadzornog odbora društva.

MEĐIMURJE PLIN d.o.o Čakovec poslovnu je 2017. godinu završio uspješno, s dobrim poslovnim rezultatima, ostvarivši ciljeve poslovanja. 

U okviru navedenog imali su značajnu ulogu na tržištu plina Republike Hrvatske, ne samo ostvarenim rezultatima poslovanja već i u razvoju tržišta.

– Ukupni ostvareni prihodi u 2017. godini iznosili su 162.373.516 kn, dok je neto dobit iznosila 6.368.808 kn. Ta dobit odlukom skupštine bit će raspodijeljena svim gradovima. Čakovec će time dobiti preko 1,5 milijuna kuna, Prelog oko 600.000 kuna, grad Mursko Središće 350.000 kuna. S obzirom na ove rezultate vlasnici trebaju biti zadovoljni, poručio je direktor tvrtke Međimurje-plin Nenad Hranilović koji je spomenuo kakoopskrbljuju ured Predsjednice Republike Hrvatske, Vladu, Sabor kao i bolnice, policijske stanice i slično.

Uz pouzdanu opskrbu plinom, u čemu su ulogu imali i prvi put prošle godine zakupljeni skladišni kapaciteti u Republici Hrvatskoj, u okviru distribucijskog sustava osigurana je pouzdana, nesmetana i tehnički sigurna distribucija plina.

Pozitivan trend porasta potrošnje plina prisutan je 2017. godini, te su ukupno isporučene količine plina svim krajnjim kupcima na području Republike Hrvatske iznosile 606.664.167 kWh.

Od prodanih količina plina u 2017. godini odnos opskrbe prirodnim plinom 54% se odnosi na poduzetništvo, a ostatak na kućanstvo.

Na opskrbu prirodnim plinom kupaca izvan Međimurske županije odnosi se 25,64% ukupno iskorištenih količina plina.

Jedna od točaka dnevnog reda skupština bila je i odluka o izboru predsjednika Skupštine Društva, a izabran je gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Za 2018. godinu ciljevi društva određeni su donijetim planovima s naglaskom na daljnjem kontinuitetu, uspješnosti i stabilnosti poslovanja, ključno usmjerenog na tržište prirodnim plinom svih kupaca, poduzetništva i kućanstva na području cijele Hrvatske.

U toku 2018. godine bit će vođene pripreme za daljnja ulaganja i korake u energetici, 2019. godine planiranu opskrbu električnom energijom, kao i za razvijanje šire ponude proizvoda kojima će se za krajnje kupce postići nove uštede i sigurnost.

Značajan položaj na energetskom tržištu, kao opskrbljivača plinom i operatora distribucijskog sustava, ključan je element poslovanja, a objedinjavanje svih poslovnih prostora i radnika Društva na jednoj lokaciji, prioritetna je investicija u 2018. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije