300 TISUĆA KUNA ZA MEĐIMURSKI TURIZAM

Razvoj međimurskog turizma i kroz potpore Međimurske županije

Direktor turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula naglasio je kako nije slučajno da je međimurski turizam, i Međimurje kao regija, dobitnik brojnih nagrada

Međimurska županija je, i ove godine, odlučila dodijeliti bespovratne potpore za razvoj turizma. Tako je u utorak, 19.lipnja 2018., upriličeno svečano potpisivanje Ugovora sa korisnicima ovogodišnjih potpora vrijednih 300.000,00 kuna, pomoću kojih će se realizirati 15 projekata na području cijelog Međimurja.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je svim korisnicima potpora istaknuvši kako se unatrag šest godina dodjeljuju bespovratne potpore, iz županijskog proračuna te je uloženo dva milijuna kuna za projekte čija je vrijednost više od 10 milijuna kuna.

– Zahvaljujući tim potporama danas u Međimurju imamo veći broj smještajnih kapaciteta, niz tematskih sadržaja, kvalitetnije manifestacije i, generalno, kvalitetniju turističku ponudu. To pokazuju i službene brojke po kojima smo u prvih nekoliko mjeseci najbrže rastuća turistička županija kontinentalne Hrvatske, a ovim tempom ćemo do kraja godine zabilježiti najbolje turističke rezultate u broju dolaska gostiju i ostvarenih noćenja ikad – istaknuo je Posavec.

– Vjerujem kako je danas jasno da je ulaganje u turizam isplativo, i spomenute bespovratne potpore su samo jedan oblik potpora jer se godišnje za razvoj turizma u Međimurju, iz županijskoga proračuna, osigurava više od dva milijuna kuna. Turizam gledamo kao dohodovnu granu temeljenu na održivu razvoju kroz proširenje postojeće turističke ponude, stvaranje novih turističkih proizvoda i promociju županije kao poželjne turističke destinacije – rekla je zamjenica župana Sandra Herman.

Direktor turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula naglasio je kako nije slučajno da je međimurski turizam, i Međimurje kao regija, dobitnik brojnih nagrada. “U europskim i svjetskim institucijama prate i ocjenjuju svaki napor turističkih djelatnika, privatnog i javnog sektora, koji vrednuju kroz priznanja i nagrade, a koje svako malo stižu u naš kraj. Osim dosadašnjih brojnih nagrada, uskoro ćemo biti neizostavni dio i na svjetskoj turističkoj karti”.

Na dodijeljenim potporama zahvalio je, u ime dobitnika, Marijan Martinjaš koji se prijavio sa projektom tematskog parka na cesti tradicije “Bajkovita šuma”, a ostali korisnici potpora sa projektima: Izgradnja prve EKO karting staze u Hrvatskoj, Obnova i stavljanje u funkciju starog Mlina na rijeci Dravi, Nabava četiri gumena plovila za pružanje turističkih usluga na rijeci Dravi, Rustikalno uređenje i izgradnja terase na izletištu, Postavljanje Geocaching lokacija na vinskoj cesti, Uređenje kušaonice vina, Nabava električnih bicikala, Izgradnja hobit nastambe kao robinzonski oblik turizma, Izrada 60 zabavnih ikona za promociju Međimurja, Nabava opreme za izradu međimurskih suvenira i sl.

Potpisivanje Ugovora održano je na lokaciji Apartmana i kampa “Lapaž” u Toplicama Sveti Martin, čiji je vlasnik Nenad Žignić, upravo zahvaljujući bespovratnim potporama Međimurske županije, realizirao projekt autokampa na površini od 8000 m² sa bazenom i montažnim kućama.

Zaključno, župan Posavec je istaknuo kako je ovo samo početak. – Pred nama su velike investicije u turizmu. Danas je županijski upravni odjel izdao građevinsku dozvolu za izgradnju vidikovca na Mađerkinom bregu, mijenja se prostorni plan Međimurske županije koji će omogućiti nova ulaganja u turizam kroz revitalizaciju prirodne baštine, krenuli su radovi na Muzeju Međimurja, očekuje se potpisivanje Ugovora za prirodnu baštinu što znači novih 13 milijuna kuna iz EU fondova, a iduće godine konačno ide izgradnja poveznice autoceste sa starim graničnim prijelazom u Goričanu. Sve bi to trebalo omogućiti još brži razvoj Međimurja”, zaključio je župan Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije