Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
FOTO Dan polja uljane repice i pšenice u Murskom Središću

FOTO Dan polja uljane repice i pšenice u Murskom Središću

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba (HPŠSS) - Podružnica Međimurske županije, danas, u ponedjeljak 11. lipnja, na poljoprivrednim površinama OPG Šopar i Babić priredila je Dan polja uljane repice i pšenice kojem je moderatorica dipl.ing.agr. Suzana Pajić i koji je okupio više od 100 ratara iz Međimurja i Podravine.

Ratare su u polju pohodili, središćanski gardonačelnik Dražen Srpak te Zdravko Tušek, ravnatelj HPŠSS-e. Tušek je rekao kako je ponosan na suradnju ratara i Savjetodavne službe koja u Hrvatskoj ima 100 ureda i 300-tinjak stručnih ljudi, te kako je služba izvrsna poveznica između poljoprivrednika i resornog ministarstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Suzana Pajić opširno je govorila o pokusnim površinama koje su pod nadzorom službe, naglasivši kako su mjere dobro provođene, a vremenske prilike imale su utjecaj na sjetvu, te kasniji rast, do gotovo same žetve.

Napomenula je kako je u poljima primjetno dosta slaka te pšenice zasijane sjemenom iz vlastitog uzgoja, što baš nije dobro. Ratari kažu kako su svi oni koji su dobro tretirali svoje ratarske kulture, mogu očekivati i dobru žetvu, koja će za desetak dana započeti na površinama pod ječmom, a krajem mjeseca na uljanoj repici, pšenici i raži.

Ako ne bude tuče ili druge vremenske nepogode žetva će biti bogata, a cijene žitarica se dogovaraju ili su već dogovorene s kupcima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!