Međunarodni sajam poduzetništva

FOTO Svečano otvoren 20. sajam poduzetništva ‘MESAP 2018’

U petak, 15. lipnja službeno je otvoren jubilarni 20. Međunarodni sajam poduzetništva ‘MESAP 2018’. 

Svečano otvorenje započelo je himnom u izvedbi Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće koji je svim sajmskim manifestacijama pratnja već duži niz godina. Sam okrugli broj 20 govori da sajam poduzetništva u ovoj sredini ima dugogodišnju tradiciju, ali i budućnost.

Svečanom otvorenju značajne manifestacije nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenici međimurskog župana Sandra Herman i Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Općine Središće ob Dravi Jurij Borko te ostali uvaženi gosti i predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja koje su ugostili domaćini – načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te zamjenici načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun i Nikola Novak

Prigodnim riječima okupljenima se najprije obratio direktor sajma Vitomir Kirić.

– Nedelišće je još od davnih dana poznato kao trgovačko središte. Ovdje su se desetljećima organizirali sajmovi. Izgled, organizacija, broj izlagača i posjetitelja, od održavanja prvog sajma, izrazito je napredovao – uvodne su Kirićeve riječi koji je ovom prilikom zahvalio Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske koji su pokrovitelji sajma kao i Varaždinskoj županiji s kojom su ove godine u partnerstvu.

Trenutačno sajam već broji više od 200 izlagača, a do nedjelje taj broj će se povisiti za čak 60. Izlagači diljem Hrvatske lipanj već rezerviraju za sajam poduzetništva u Nedelišću, a osim domaćih, ovdje se prezentiraju i susjedi poduzetnici iz Slovenije. 

U sklopu sajma poduzetništva danas je održana panel diskusija s međimurskim i varaždinskim poduzetnicima u Multimedijskoj dvorani MESAP-a.

U subotu, 16. lipnja s početkom u 15 sati očekuje se nastup Mažoretkinja Nedelišća, Kulturno umjetničke udruge ‘Seljačka sloga’ Nedelišće i Kulturno umjetničkog društva ‘Obrež’ te ostalih  izvođača, dok u nedjelju možete vidjeti stočarsku izložbu Međimurske županije kao i konjičku izložbu i predstavljanje konjičkih klubova iz Međimurske županije i gostiju iz Slovenije.

Također, predstavit će se i Oldtimer klub Međimurje s izložbom starih automobila, Styer klub Kog iz Slovenije s izložbom starih traktora, dok će izložba malih životinja biti aktualna sva tri dana.

U nedjelju, 17. lipnja MESAP 2018 tradicionalnom međimurskom pjesmom zatvorit će Mirko Švenda Žiga sa svojim bandistima u 16:30 sati.

Radno vrijeme sajma MESAP 2018 je u subotu od 9 do 20 te nedjelju od 9 do 19 sati. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije