Burza: Rast prometa popraćen rastom indeksa

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovan dionički promet  od  86,51 milijuna kuna, što je čak 41,48% više u odnosu na tjedan ranije.  Indeks CROBEX porastao je 1,66% i tjedan je završio na razini od 1.767,61 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio porast od 1,65% i tjedan je završio na razini od 999,78 bodova.

Končar elektroindustrija  potpisala Ugovor vrijedan 60 milijuna kuna

Proteklog tjedna najviše se trgovalo dionicom Končar EI d.d. (KOEI-R-A) kojom je ostvaren promet od 18,03 milijuna kuna,  a zaključna cijena u petak bila je 650,00 kuna što je porast od 5,99%.

Tijekom proteklog tjedna iz Končara su obavijestili Zagrebačku burzu o sklapanju ugovora sa Hrvatskim Telekomom d.d (HT-R-A) o rekonstrukciji postojećeg objekta HT-a na  lokaciji Selska cesta 122 u Zagrebu i njegovom opremanju u novi podatkovni centar.  Ugovor vrijedan više od 60 milijuna kuna poslovnom neboderu KONČARA, potpisali su Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma, te Darinko Bago, predsjednik Uprave KONČARA. Cilj projekta je proširenje infrastrukture HT-a kojom će biti omogućeno instaliranje platformi za pružanje novih usluga krajnjim korisnicima na hrvatskom tržištu s posebnim naglaskom na ICT usluge. Novi podatkovni centar će u potpunosti zadovoljavati Tier 3 kategoriju.

Rast cijene dionica Dalekovoda

Najveći dobitnik među trgovanijim dionicama bila je dionica tvrtke Dalekovod d .d. (DLKV-R-A) kojoj je cijena porasla na tjednom nivou 10,13%, te je tjedan završila na 75,00 kuna.

Najveći pad proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX  SHORT certifikat koji je na tjednoj razini pao za  27,81% uz volumen trgovanja od 2,15 milijuna kuna. Radi se o certifikatu vezanom na kretanje vrijednosti indeksa DAX njemačke burze. 

Podravka potpisala ugovor o suradnji

Dana 20.11.2012. godine iz Podravke su na Zagrebačku burzu uputili dopis o održavanju konferencija za medije povodom  potpisivanja Ugovora o poslovnoj suradnji između Podravke i jedne od vodećih turističkih kompanija Uniline. Podravka i Uniline će kroz suradnju i koristeći raspoložive resurse zajednički krenuti u osvajanje međunarodnih tržišta, što će doprinijeti razvoju domaće prehrambene industrije, turizma i cjelokupnog domaćeg gospodarstva.

Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona. Garantiramo Vam profesionalnu uslugu uz najniže provizije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije