Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Poduzetnici uspješno završili edukaciju o pripremi EU projekata

Poduzetnici uspješno završili edukaciju o pripremi EU projekata

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. prošli je tjedan trideset poduzetnika uspješno završilo edukaciju o pripremi EU projekata, a drugi će modul o provedbi projekata biti organiziran u razdoblju od 11. do 14. veljače 2013.


Edukacija za poduzetnike na vrlo aktualnu temu Kako osmisliti i napisati projekt te dobivati sredstva iz pretpristupnih fondova održana je u razdoblju od 21. do 24. siječnja 2013. kao dio projekta Ministarstva poduzetništva i obrta pod nazivom Obrazovanje za poduzetništvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Fokus edukacije, koja je kombinirala pristup predavanja i praktičnih vježbi, bio je na metodama i tehnikama identificiranja prilika za projekte poduzetnika, odabira dionika i partnera te strukturiranja osnovnih elemenata projektnog prijedloga.


Većini poduzetnika koji su sudjelovali u edukaciji ovo je bilo prvo takvo iskustvo, no svi su prepoznali važnost ovog tipa treninga te izrazili želju da se oni organiziraju češće i kroz duži vremenski period. Za uspješnost edukacije i veliko zadovoljstvo poduzetnika znanjem koje su stekli, najzaslužnija je Jelena Festini iz poduzeća Projekt Jednako Razvoj, koja je vodila trening.


Spomenuta metodologija upravljanja projektnim ciklusom specifična je i zahtjeva vještinu koja se stječe kroz dovoljno prakse na konkretnim projektnim idejama. Stoga ostaje na polaznicima da što prije kroz pripremu projekata pridonesu pretvaranju svojih poslovnih izazova u prilike za rast i razvoj.


Drugi modul na temu Kako provoditi projekt bit će organiziran u razdoblju od 11. do 14. veljače 2013., a detaljne informacije o programu i načinu prijave bit će uskoro dostupne na internetskim stranicama Redee.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!