Građanima u zakup neizgrađeno zemljište za uzgoj povrća

Građanima u zakup neizgrađeno zemljište za uzgoj povrća

Grad Čakovec odlučio je ponuditi građanima u zakup neizgrađeno građevinsko zemljište na kojem će se, uz ostalo, moći baviti i vrtlarenjem.

– Imamo zemljište unutar građevinske zone koje se ne koristi, a imamo i obvezu to zemljište održavati kako ne bi bilo zapišteno – kazao je čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon. Građani će moći na zemljištu urediti  povrtnjake na kojima će moći sijati mrkvu, grašak, zelenu salatu, saditi luk i drugo povrće, te si tako uzgojem povrća za prehranu pokrpati kućne proračune.

Osim toga, boravkom i radovima na svježem zraku podići će i kvalitetu života, dodao je na svom kolegiju Šalamon. Radi se o preko 42 hektara zemljišta u gradskom vlasništvu na području Čakovca, Ivanovca, Kuršanca, Mačkovca, Mihovljana, Totovca i Žiškovca, ukupno više od 200 parcela.

Zemljište bi se fizičkim i pravnim osobama dalo u zakup na pet godina za obradu oranica, livada i pašnjaka, te na rok od deset godina za voćnjake, vrtove i vinograde. Odluku o tome donio je gradonačelnik Šalamon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije