Otvoren 7. Mesap Jesen 2013

U Nedelišću je danas otvorena tradicionalna sajamska manifestacija Mesap jesen 2013.

Kao i svake godine do sada, sajam obuhvaća, prije svega, poljoprivredu i proizvode zdrave prehrane, a velik dio je posvećen i obnovljivim izvorima energije. Tako je sajam podijeljen u pet tema: poljoprivreda i prehrana, obnovljivi izvori energije, moderna gradnja i projektiranje, komunalna oprema i hortukulturno uređenje. U sklopu sajma Mesap jesen 2013 održat će se i 16. sajam ekologije i zdrave prehrane.

Iako se očekivao nastup više od osamdesetak izlagača, o broju onih koji se predstavljaju na ovogodišnjem jesenskom Mesapu v.d. direktora MESAP-a d.o.o. Vitomir Kirić je kazao: – Ove je godine negdje oko sedamdesetak izlagača što je prema broju možda desetak posto manje nego prošle godine, ali opet po površini izlagačkog prostora puno više. Izlagača, osim iz Hrvatske kojih je nešto malo manje, ima i onih iz susjedne Slovenije iz Središća ob Dravi, Žalca, Ljutomera, Maribora, Slovenske Bistrice.

Naime, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, skinute su brojne barijere za izlagače te je ove godine stvoren veliki interes slovenskih izlagača za jesenski sajam. Ono što još želim naglasiti je to da ove godine imamo grupu izlagača iz Slavonije, odnosno iz Slatine, Donjega Miholjca, Đakova i Vinkovaca, pa se nadam da će se taj trend nastaviti i idućih godina, kazao je Kirić.
 

U sklopu sajamske priredbe organizirani su i stručni skupovi. U subotu se predstavljaju “Međimurske vode” d.o.o. i GKP “Čakom” d.o.o. dok pak je nedjelja rezervirana za zabavne sadržaje. Tako će lovačka društva Međimurske županije odmjeriti znanje u pripremi lovačkog gulaša, a za onaj glazbeni dio planirani je nastup “Seljačke sloge” iz Nedelišća i mnogobrojnih tamburaša.

Na samom otvaranju ovogodišnjeg Mesapa Jesen 2013 nazočili su i međimurski župan Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem , kao i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te mnogi drugi županijski i općinski dužnosnici.
 

Ulaz je i ove godine za sve posjetitelje besplatan, a radno vrijeme sajma je od 9 do 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije