U Donjem Kraljevcu održan novogodišnji skup gospodarstvenika

U četvrtak 19. prosinca u općinskim prostorijama održan je tradicionalni novogodišnji skup gospodarstvenika Općine Donji Kraljevec. Skupu su prisustvovali zamjenik ministra ministarstva poduzetništva i obrta Dražen Pros, saborski zastupnik Mario Moharić, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik skupštine Mladen Novak te gospodarstvenici i poduzetnici Općine Donji Kraljevec.

Na početku skupa načelnik Miljenko Horvat pozdravio je sve prisutne i rekao: “U našoj općini živi nas nešto manje od 5 tisuća žitelja u 6 naselja a to su Donji Hrašćan, Hodošan, Palinovec, Donji Pustakovec, Sveti Juraj u Trnju i Donji Kraljevec. Za gospodarstvo u našoj općini možemo kazati da je naša perjanica u kojoj danas radi preko 1500 ljudi u 106 registriranih poduzeća, 54 obrta i 52 poljoprivrednih gospodarstava.

Naše najveće tvrtke i perjanice nalaze se u metalnoj industriji sa preko 80 posto izvoza svoje proizvodnje, a ukupni izvoz iz naše općine je 46 % ukupnog prihoda. Ukupni prihodi naših gospodarskih subjekata u 2012. godine iznosili su preko 640 milijuna kuna. Sama mjesta su izrazito razvijena kako od infrastrukture tako do ostalih sadržaja koje neko mjesto mora pružiti za život čovjeka.

Od zdrastvene ambulante, vrtića, dviju osnovnih škola sa dobrom povezanošću sa ostalim dijelovima Hrvatske od pruge do blizine autoputa što nas i strateški ucrtava kao jedno od značajnijih mjesta za izgradnju novih poslovnih kapaciteta. Budućnost naših mjesta i općine je naša mladost za koju moramo posebno brinuti i omogućiti im još više i bolje da ostanu živjeti i raditi tamo gdje su se rodili ali i omogućiti dolazak nove generacije visoko tehnoloških grana gospodarstva”, rekao je između ostalog načelnik Horvat.

Prisutnima su se još obratili još predsjednik Općinskog vijeća Zoran Strahija, zamjenik ministra ministarstva poduzetništva i obrta Dražen Pros, župan Međimurske županije Matija Posavec te direktor kompanije Tehnix Đuro Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije