McDonald’s hrvatska podržava potrebe lokalne zajednice

Tvrtka McDonald’s Hrvatska pokrenula je nacionalni projekt društvene odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima posluje. Vraćanje dijela dobiti kroz društveno vrijedne projekte jedno je od temeljnih načela kompanije na globalnoj razini.

Kako bi projekt bio uistinu svrsishodan, u suradnji s gradskim vlastima grada Varaždina, ali i Zagreba, Velike Gorice, Siska, Osijeka i Karlovca McDonald’s je prikupio prijedloge podrške zajednici u skladu s prepoznatim  zahtjevima i potrebama građana. Kampanja će nakon gradova u kontinentalnom dijelu Hrvatske biti provedena i u ostalim gradovima u kojima se nalaze McDonald’s objekti.

Građani grada Varaždina će od 1. kolovoza do 17. kolovoza u McDonald’su u Varaždinu moći izabrati između tri predložena projekta – postavljanje podloge od gume na dječjem igralištu u Trakošćanskoj ulici, stup za održavanje i servisiranje bicikla na nekoliko lokacija te ”šetnjicu” za pse u Perivoju biskupa Marka Culeja. Prijedlozi će biti navedeni na informativnim lecima koji će biti dostupni svim posjetiteljima, a uključivanjem građana u izbor projekta McDonald’s im želi pružiti mogućnost da sami odluče i doprinesu kvaliteti života u svojoj zajednici.

“McDonald’s je rano prepoznao važnost suradnje sa lokalnom zajednicom u kojoj se nalaze naši objekti, a ovaj projekt još je jedan način da se odužimo našim posjetiteljima na njihovoj vjernosti. Posebno nas veseli što će upravo građani birati projekte koje ćemo realizirati jer su i namijenjeni njihovoj dobrobiti.”, naglasio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna Hrana d.o.o. nositelja franšize McDonald’s za Hrvatsku.

Upravo je Ray Krock, osnivač korporacije McDonald’s, postavio kao jedno od temeljnih načela odgovornost prema zajednici u kojoj kompanija posluje, što znači aktivan angažman kroz društveno vrijedne projekte i sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima. Sljedeći postavljena načela, McDonald’s Hrvatska pri pokretanju projekta vodila se je namjerom dugoročne podrške u područjima koje prepoznaje kao ključna za lokalnu zajednicu. Područja su to vezana uz okoliš, sport i djecu, u koja tvrtka već godinama ulaže na globalnoj razini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije