Besplatan seminar o osnovama intelektualnog vlasništva

Ponosni ste na svoje znanstveno, književno ili umjetničko djelo, novo rješenje tehničkog problema, atraktivan i jedinstven slogan, naziv ili logotip poduzeća ili proizvoda, međutim ne znate da li iste možete zaštiti kao oblik intelektualnog vlasništva? Zapravo, pitate se da li Vi kao kreator određene intelektualne tvorevine možete ostvariti ugled, priznanje i novčanu korist kao rezultat uloženog truda?

U TIC-u su prpoznali kako su prava intelektualnog vlasništva i dalje nepoznanica zbog čega mnogi kvalitetni izumi ostaju nerealizirani, bez komercijalne vrijednosti, te zanimanja potencijalnih ulagača. Kako bi Vam pomogli u traženju odgovora na prethodno postavljena pitanja, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo i pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, 19. studenog 2014. godine, od 10 do 13,40 sati, organizira besplatan seminar pod nazivom “Osnove intelektualnog vlasništva“.

Seminar će se održati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec (prostor bivše vojarne) i namijenjen je svim potencijalnim nositeljima i stjecateljima prava intelektualnog vlasništva s ciljem unaprjeđenja njihova znanja o pojedinim područjima prava, uz osvrt na ulogu intelektualnog vlasništva u poslovanju malih i srednjih poduzeća.

O predavačima:

Mr. sc. Tanja Milović voditeljica je Samostalne službe za izobrazbu, promicanje i razvoj primjene intelektualnog vlasništva u DZIV-u u kojem je zaposlena od 2000. godine. Pohađala je više specijalističkih edukacijskih programa od kojih se ističu edukacijski program Američkog ureda za patente i žigove, Kineskog ureda za patente te Europske patentne organizacije. Autorica je stručnih radova i osvrta iz područja upotrebe intelektualnog vlasništva u razvoju inovacija i poslovanju.

Patent Projekt d.o.o. za vještačenje, projektiranje, tehničke, inženjerske i savjetodavne usluge je poduzeće inkubirano u TICM-u koje pruža usluge iz domene upravljanja intelektualnim vlasništvom. Kao ovlašteni patentni zastupnik i zastupnik za žigove, za svoje klijente provode sve postupke glede ostvarivanja patentne zaštite, zaštite žiga i industrijskog dizajna.

Više o prijavama i programu saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije