REDEA usmjerava razvoj Međimurske županije od 2004. do danas

>> REDEA usmjerava razvoj Međimurske županije od 2004. do danas

U utorak, 9. prosinca 2014. godine, nizom događanja, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. obilježila je 10 godina svojeg djelovanja.

Najprije je za sve predstavnike medija održana godišnja konferencija na kojoj su najvažnije rezultate rada u zadnjih 10 godina i planove za buduće razdoblje predstavili direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović i direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. Ivan Plačko, te župan Međimurske županije Matija Posavec.

Sandra Polanec Marinović ukratko se osvrnula na 46 projekata, koliko ih je REDEA provela kroz 10 godina, u vrijednosti od 17.150.267 eura. Posebno se naglasila važnost strateškog projekta Centra znanja Međimurske županije, te je govorila o projektnim prijavama poduzetnika i poljoprivrednika na različite nacionalne i EU fondove, kojih je uz pomoć REDEA-e pripremljeno više od 130.

Također, pripremljeno je 15 prijava za projekte ulaganja u dugotrajnu imovinu i otvaranje novih radnih mjesta vrijedne 600 milijuna kn za koje je odobren maksimalan intenzitet potpore od 300 milijuna kuna. REDEA godišnje održi više od 400 savjetovanja te organizira edukacije na kojima sudjeluje više od 400 polaznika godišnje. Na kraju su istaknuti ciljevi REDEA-e do 2016. godine, koji su usmjereni na potrebe javnog sektora i gospodarstva kao i doprinos postizanju vizije Međimurske županije.

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) jedan je od ključnih projekata koje je u posljednjih 10 godina pokrenula REDEA. U 2012. godini TICM je započeo s radom kao zasebno trgovačko društvo. Ivan Plačko je na konferenciji istaknuo kako je popunjenost prostora poslovnog inkubatora dosegla visokih 93% s 21 inkubiranim poduzećem sa 65 zaposlenika. Jedna od važnih aktivnosti TICM-a je podrška provedbi projekata provjere inovativnog koncepta, koji su u 2014. godini provedeni u ukupnoj vrijednosti 3,55 milijuna kuna. Do danas se TICM pozicionirao ne samo kao poslovni inkubator, već i kao središte raznih događanja, edukacija i stručnih skupova u Međimurju.

“Kao regija težimo da idemo naprijed i ključnu ulogu u napretku županije imaju REDEA i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje”, istaknuo je župan Matija Posavec. Ujedno je čestitao svim zaposlenicima REDEA-e na uspješnom radu svih ovih 10 godina i odličnim rezultatima te naglasio važnost zadovoljstva koje gospodarstvenici ističu u poslovanju s REDEA-om.

Na samoj konferenciji za medije sudjelovala je i Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, koja se kratko osvrnula na potpisivanje triju Ugovora o dodjeli bespovratnih potpora iz programa Poduzetničkog impulsa s REDEA-om i TICM-om:

“Ministarstvo pomno prati rad REDEA-e i Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje te ih smatramo kotačem zamašnjakom razvoja vaše županije“. Nadodala je da je rad REDEA-e i TICM-a prepoznat i na razini Hrvatske, kao primjer profesionalnosti, kvalitete, konstruktivnog rada i pristupa u povlačenju sredstava iz nacionalnih i EU fondova.

Nakon konferencije za medije, održan je prigodni program obilježavanja 10 godina djelovanja. Među više od 80 uzvanika, bila je i talijanska veleposlanica Nj. E. Emanuela D’Alessandro. Program obilježavanja završio je predavanjem prof. dr. Velimira Sriće na temu “Zadovoljstvo klijenata – kako ih osvojiti i zadržati” u sklopu projekta financiranog iz Poduzetničkog impulsa, a na kojem je sudjelovalo oko 60 osoba.

Prije same godišnjice REDEA-e, u petak 5. prosinca 2014., REDEA je održala i Dan otvorenih vrata, na kojem su predstavnici HBOR-a i HAMAG BICRO-a za poduzetnike i predstavnike jedinica lokalne samouprave predstavili programe kreditiranja korisnika sredstvima iz EU fondova, instrumente poticanja malog i srednjeg poduzetništva te mogućnosti javnog istraživanja i razvoja inovacija, dok su učenici Gospodarske škole Čakovec, Srednje škole Čakovec i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec učili o pripremi i provedbi projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije