Darko Dobošić proglašen najboljim inovatorom Međimurja

Povodom 20-te godišnjice osnivanja Udruge INOMA (1994-2014.) u nedjelju je održana svečana sjednica za članove na kojoj su proglašeni zaslužni pojedinci i ustanove koje su dale svoj doprinos u izvještavanju i radu ove Udruge.

Također je na sjednici proglašen najbolji inovator Međimurja za 2014. prema odluci Skupštine od 6. travnja 2014.godine. Za najboljeg inovatora Međimurja proglašen je Darko Dobošić uz primanje visokog Priznanja za svoj rad. Zahvalnice su primili: Nemet Ladislav, SRCE TV Čakovec, Večernji list, Radio 105, Radio 1, Hrčak, List Međimurje, Međimurske novine i Josip Hamer.

Diplome su dobili: Đuro Fleten, Valentin Vražić, Željko Drenški ing.,Vladimir Sever, Vera Mareš Bratko, Zvonimir Dolenec, Želimir Bistrović, Žarko Skok, Stjepan Strnad, Stjepan Mihalic, Rudolf Pivar, Jurica Panić, Julijana Weber, Josip Špoljar, Josip Šimunko, Josip Lončarić, Josip Kocijan, Ivan Trupković, Ivan Kolmanić, Franjo Gašparec-Fani, Dragutin Buhač, Dragutin Branilović, Dejan Levačić, Damir Bašek, Branko Mavrek, Bojan Štampar, Bojan Dominić, Vinko Herman, Mladen Kutnjak, Zlatko Borović, Ivan Šebestijan, Antun Drvar i Darko Dobošić.

U svojem izlaganju povijesti Udruge predsjednik se osvrnuo na početke osnivanja, stvaranja i vrhunca kada su ostvarivani najbolji rezultati. Valja napomenuti da je zbog dosad najgore situacije u lokalnoj upravi, kao i u državnoj i zbog krivog puta kojim sprovode svoju politiku broj prijava u DZIV-u prepolovljen u protekle tri godine što nas stavlja na začelje europskih zemalja po rastu patenata, a što je osnova za bilo kakvu vlastitu rastuću gospodarsku aktivnost.

Upravo zbog praćenja takve situacije gdje “oni” nemaju više što ponuditi odlučili smo se za put najboljih izuma u rukama stranaca koji su se ponudili za otkup patenata u njihovim kompanijama u svijetu. O takvim aktivnostima će biti još riječi u narednom razdoblju jer tko je izumitelj u duši taj će to biti i znati će izraziti svoje stvaralaštvo bilo gdje i u bilo kojim okolnostima.

Na sreću Međimurje još ima inovatora koji su na tom putu već više godina, a dolaze i novi u manjem broju te su voljni i dalje provoditi svoju politiku inovacijskog pokreta prema zdravim investitorima. O njima možete više pročitati klikom ovdje. Za kraj su poručili da svim članovima i građanima žele sretnu i uspješnu novu 2015. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije