Selnišćanci obišli plinsko – naftna polja kod Ivanić Grada

Četrdesetak mještana Selnice predvođenih općinskim načelnikom Ervinom Vičevićem, njegovom zamjenicom Marijom Jagarinec Sić i predsjednikom Općinskog vijeća Radovanom Zadravcem, pohodila je Ivanić Grad sa ciljem da se upozna s radom i djelovanjem naftnih polja, bušotina i klackalica za crpljenje nafte i plina.

Predstavnice INA-e u Ivanić Gradu potrudili su se kako bi Selnišćance upoznali sa svim tajnama vađenja nafte i plina, što je posjetitelje osobito zanimalo iz razloga što se u skorijoj budućnosti i u Selnici mogu pojaviti ovakve naprave.

Selnišćance je primio i gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš, koji je kazao kako grad od koncesije od INA-e dobiva godišnje oko 10 milijuna kuna. Razgledana su i tek otkrivena naftna polja u Velikoj Hrastenici, ali i vidjele bušotine koje su od kuća i naselja udaljena svega 30 do 60 metara, te da je buka koju izazivaju bušački strojevi iznose 100 decibela, i što je bušotina dublja, buka je sve manja, što nikome ne predstavlja smetnju niti problem.

Na povratku u Selnicu, općinski načelnik Vičević, zahvalio je predstavnicima INA-e, koji su rekli kako je Selnica prva lokalna samouprava koja ih je posjetila, te obećali najbolju moguću međusobnu suradnju. Vičević, naglašava kako se u Selnici niti približno ne očekuje toliki broj i obujam bušotina kao kod Ivanić Grada, ali da je obilazak, odnosno pohod imao dobre i poučne rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije