Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Održana početna konferencija projekta Osnaživanje LPZ-a MŽ-e

Održana početna konferencija projekta Osnaživanje LPZ-a MŽ-e

U Tehnološko-inovacijskom centru održana je početna konferencija projekta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije u okviru grant sheme „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“.

Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, predstavila je projekt ''Osnaživanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije – 2“, čiji je cilj bolja koordinacija, priprema i provedba lokanih inicijativa i projekata LPZ-a koji će doprinijeti povećanju zaposlenosti u Međimurskoj županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Odjel za financiranje i ugovaranje EU projekata, razvio je grant shemu „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“ u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz ESF-a u iznosu od okvirno 4.000.000 eura s ciljem promicanja zapošljavanja u hrvatskim županijama kroz provedbu i pripremu inovativnih inicijativa zapošljavanja na lokalnoj razini.

Aktivnosti u okviru grant sheme podijeljene su unutar tri osnovna područja i to: 

- Podrška provedbi projekata koji su u skladu s prioritetima županijskih strategija RLJP
- Podrška stvaranju klubova za zapošljavanje
- Osnaživanje kapaciteta lokalnih partnerstva za zapošljavanje.

Upravo u okviru trećeg područja s ciljem jačanja kapaciteta LPZ-ova i jačanja partnerskog pristupa u rješavanju problema nezaposlenosti i doprinosa rastu zaposlenosti na lokalnoj i regionalnoj razini, mogućnost da apliciraju sa svojim projektima dobila su sva lokalna partnerstva za zapošljavanje u Republici Hrvatskoj.

Ovu je priliku uspješno realizirao LPZ Međimurske županije i to ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Osnaživanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije – Empowering for Growth, phase 2“. Kako je LPZ Međimurske županije još uvijek neformalno tijelo savjetodavnog karaktera bez pravne osobnosti, korisnik darovnice je Regionalna razvojna agencija Međimurja – REDEA d.o.o., koja vrši ulogu tehničkog tajništva partnerstva.

Partner u provedbi projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, kao trenutni predsjedavajući u ime Partnerstva. Trajanje projekta je od 1. ožujka 2015. do 29. veljače 2016. godine, ukupna vrijednost je 34.438,19 eura od čega EU sufinancira iznos od 29.563,19 eura.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!