Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Nova investicija: U Svetom Martinu će se graditi tvornica kablova

Nova investicija: U Svetom Martinu će se graditi tvornica kablova

Načelnik općine Sveti Martin na Muri, Franjo Makovec, najavio novu investiciju u svetomartinskoj Gospodarskoj zoni, vrijednu pet milijuna eura. Riječ je o tvornici kablova slovenskog poduzetnika međimurskih korijena

Danas je u hotelu Golfer u Termama Sveti Martin održan 1. susret međimurskih gospodarstvenika koji je organizirala tvrtka LifeClass, a cilj je poticanje međimurskih poduzetnika i gospodarstvenika na veću suradnju i povezanost, koji će u krajnjem slučaju za cilj imati jačanje međimurskog gospodarstva i zapošljavanje radnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaćin susreta bio je Branimir Blajić generalni direktor LifeClasa, koji je uz riječi dobrodošlice predstavio kompleks Terma Sveti Martin te pozvao gospodarstvenike da dođu više puta u ovaj svijet zdrave hrane i odmora, te posebno naglasio kako u Termama Sveti Martin, mogu obaviti liječnički pregledi za njihove zaposlenike.

Zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, rekao je kako županija želi pomoći najboljima da budu još bolji, a onima koji su posrnuli pomoći za novi uzlet. Načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, govorio je o pogodnostima koje njegova općina daje investitorima, naglasivši kako ovog trenutka u Gospodarskoj zoni radi 400 ljudi, a ukazuju se i nove investicije, pa će tako uskoro započeti realizacija projekta vrijednog 5 milijuna eura, koje će slovenski poduzetnik hrvatskih korijena uložiti u tvornicu električnih kablova.

Jako Horvat iz REDEAe je govorio o mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata, poglavito iz Poduzetničkog impulsa 2015Mario Klobučarić, direktor Međimurske energetske agencije, pak je govorio o mogućnostima sufinanciranja projekta energetske učinkovitosti za gospodarstvenike. Sudionici susreta njih desetak razgledalo je kompleks Termi Sveti Martin, a tom prigodom je direktor Life Clasasa, Branimir Blajić, za lipanj najavio novi susret na temu ljudskih potencijala.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!