Franjo Makovec: Uskoro će u našim halama raditi i Slovenci

Upravo je u Svetom Matinu na Muri, završena Javna rasprava na Izradu Prostornog plana uređenja Gospodarske zone III. dio, čime se žele točno označiti postojeće građevinske parcele na kojima su objekti već sagrađeni, kako i one parcele koje će uskoro dobiti svoje nove vlasnike.

Načelnik Općine Franjo Makovec, kaže kako investitori svakodnevno pokazuju zanimanje za izgradnju proizvodnih hala i drugih građevina u zoni, te da se polako nazire i nedostatak određenih zanimanja, odnosno profila radnika. Za investicije koje su u tijeku kao i za one koje su najavljene sigurno će nedostajati domaćih metalaca od bravara, glodača, preko zavarivača i brusača.

Sve koji su bili slobodni smo zaposlili i premda to slovenski političari ne žele čuti, situacija je takva da će kod nas vrlo skoro raditi dolaziti Slovenci, kojima je naša zona puno bliže nego li na primjer u Murskoj Soboti, Lenartu, Ljutomeru, Mariboru i drugim sredinama. Imamo kvalitetnu prometnicu čvrsti most na rijeci Muri, i stvarno iz prekmurskih naselja u našu Gospodarsku zonu, stigne se za nekoliko minuta.

Mnogi će se iznenaditi i čuditi, ali realnost je takva da će uskoro Slovenci raditi u našim halama, što je do pred par mjeseci bilo nezamislivo, kaže načelnik Makovec, dodajući kako plaće u Svetom Martinu na Muri, za razna zanimanja nisu manje nego u Sloveniji.

Ovog trenutka u Gospodarskoj zoni Sveti Martin radi 12 tvrtki ili pravnih osoba koje zapošljavaju 469 radnika. U infrastrukturu i građevinske objekte (hale, pogoni…) uloženo je preko 40 milijuna eura, a toliko, ako ne i više, uloženo je u strojeve i opremu. To su ulaganja vrijedna svakog poštovanja i divljenja,, pogotovo kada se zna da niti jednog dana ne opada broj zaposlenih, nego je stabilan ili raste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije