Bespovratne potpore za 28 tvrtki, među njima su i dvije iz Međimurja

Ministarstvo poduzetništva i obrta u ponedjeljak je dodijelilo bespovratna sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru ‘Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije’, a potporu u ukupnom iznosu od gotovo 9 milijuna kuna dobilo je 28 poduzetnika.

Zaprimanje prijava za tu mjeru trajalo je od 30. ožujka do 13. travnja, a nakon selekcije izabrano je 28 tvrtki koja će dobiti potporu, čiji prosječan iznos je 319,9 tisuća kuna.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako se kao izravan učinak dodijeljenih potpora očekuje otvaranje 172 nova radna mjesta u tri godine, povećanje prihoda u tim tvrtkama u prosjeku 20-tak posto, dobiti gotovo 30 posto i povećanje izvoza od gotovo 70 posto. Prema djelatnostima, najviše potpora odnosi se na proizvodnju gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme, njih devet, a slijede proizvodnja prehrambenih proizvoda (6), proizvodnja proizvoda od gume i plastike (3) itd.

Maras je rekao kako je u tijeku još jedan natječaj ovakvog tipa i do kraja godine dodijelit će se potpore za još 30-tak tvrtki. “Ima jako puno prijava, a izabiru se one tvrtke koje imaju najveći prostor za rast i uspjeh na inozemnim tržištima” kazao je Maras.

Gotovo 800 tisuća kuna otišlo je u našu županiju. Među 28 tvrtki su i dvije iz Međimurja. Za kupnju stroja za izradu spiralnih kanala s kružnim nožem i stroja za automatsko formiranje pravokutnih kanala tvrtka ALS d.o.o. iz Hlapičine dobila je potporu u iznosu od 393.712, 15 kuna, dok je tvrtka Bister d.o.o. iz Domašinca koja se bavi proizvodnjom ulja i masti dobila potporu u iznosu od 400 tisuća kuna za nabavu opreme (hidraulična preša, mlin za mljevenje, punilica, etiketirka, preša) i nastupe na sajmovima u Bjelovaru i Osijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije