Svetomartinska Gospodarska zona investitorima i dalje zanimljiva

Čelni ljudi Općine Sveti Martin na Muri, predsjednik Općinskog vijeća prof. Dražen Crnčec, njegov zamjenik Mladen Dobranić, načelnik općine Franjo Makovec i njegova zamjenica prof. Petra Novinščak, povodom nedavnog posjeta hrvatskog premijera Zorana Milanovića i njegovih suradnika, te međimurskog župana Matije Posavca, Gospodarskoj zoni Sveti Martin na Muri, posebno ističu.

– Ovom prilikom ustvrđeno je kako je Međimurje predvodnik gospodarskog razvoja Hrvatske, a Općina Sveti Martin na Muri sa svojom Gospodarskom zonom pokazuje kako i male sredine mogu privući domaće i strane investitore. U zoni vrlo uspješno djeluje i posluje čak 15 tvrtki iz Hrvatske, Austrije, Švicarske i Nizozemske koje zapošljavaju preko 500 radnika i stručnjaka.

Direktori triju tvrtki, Alex Brugger, Zvonko Turk i Melko Žagar, premijera su upoznali s proizvodnim programima i rezultatima koji su temelj sustavnog i održivog razvoja ne samo tvrtki nego i općine na čijem području djeluju. Općinski čelnici pak su premijeru kazali kako postoji veliki interes investitora i poslovnih subjekata za daljnja ulaganja u zonu, te se ugovara dogradnja postojećih objekata i gradnja novih tvornica i pogona.

Direktorica Turističke zajednice Ivana Živčec, premijeru je govorila o turističkoj ponudi i programima razvoja te o nagradama koje stižu iz Hrvatske i Europe. Bilo je razgovora o uređenju sistema otpadnih voda, uređenju murskih sadržaja te središnjeg trga Svetog Martina i Centra za kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije