Čakovečka tvrtka izrađuje pivovaru bivšem producentu grupe UB40

Nick Colgan, nekad uspješni glazbeni producent grupe UB40, nakon 12 godina života u Zadru u Zagrebu započinje novi projekt.

Kako piše Večernji list, na Žitnjaku će otvoriti pivovaru u sklopu koje će biti i pivnica.

– To nam je oduvijek bio san. Ljubitelj sam svega zanatskog, pogotovo piva, umjetnosti i znanosti koje se nalaze iza njega. Rast je dramatičan i u Velikoj Britaniji i globalno, a prisutan je i u Hrvatskoj gdje sada ima doista odličnog piva. Bit će doista sjajno biti dijelom sada vrlo ugledne scene te joj, nadam se, pomoći da još izraste. Stara hala na Žitnjaku savršena je lokacija koja obiluje i velikim prostorom za ljetnu terasu – govori Nick čiji je plan usavršiti proizvodnju i nakon toga otvoriti i pivnicu.

– Tako ćemo svima omogućiti da gledaju kako se radi pivo koje piju te ga, jasno, kušaju. Organizirat ćemo pod kapom Gardena i događanja poput street food tržnica, nedjeljnih koncerata, mini festivala piva i hrane uz još neke veće. Želimo podjednako jaku proizvodnju i prodaju na istom mjestu.

Pivovara, koju izrađuje Letina iz Čakovca, trebala bi biti gotova u veljači ili ožujku. Znači, već će se na proljeće proizvoditi u njoj dva piva, potrebni sastojci već se nabavljaju. U dogledno vrijeme, kaže, razmišljaju i o izvozu. Zanimljivo, majstor pivar dolazi iz Novog Zelanda, dok će njegov pomoćnik biti jedan lokalni pivar, javlja Poslovni.hr.

– Imamo još planova i projekata. Tražit ćemo i lokaciju u središtu Zagreba kada pivovara zaživi. Ali, ne trebamo se žuriti, kako se ovdje kaže – polako – ističe Colgan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije