Autoškola Prilok ostvarila san Nadici Kralj iz Male Subotice

Nadica Kralj iz Male Subotice imala je ogromnu volju i želju da položi vozački ispit. Mnogi bi rekli da i to nije neki poduhvat, no kad se radi o gluhonijemoj osobi onda to zasigurno je.

35-godišnja Nadica radi u Varaždinu u tvrtki Compromplus, dijelu grupe Calzedonija, koji se bavi šivanjem kupaćih kostima. Kako njezini roditelji nemaju vozačku dozvolu, bila je odlučna da tu tradiciju prekine i sama nauči voziti. Mama Rozalija otkirla nam je da je Nadica uvijek voljela sjediti na suvozačevom mjestu kako bi mogla pomno pratiti svaki pokret vozača.

U više navrata pokušavala je upisati auto školu, no uvijek je dobila isti odgovor da ona kao gluhonijema osoba ne može upisati auto školu, jer nama šanse da takva osoba položi ispite, a kamoli da nauči voziti. Što su je više odbijali to je bila odlučnija u svojoj namjeri. Nije se predala iako je dobila ‘odbijenicu’ u mnogim auto školama. Upornost, volja i želja da sjedne za volan bile su jače od svega.

Svoj dugogodišnji san pokušala je ostvariti u Autoškoli Prilok gdje su to odmah prihvatili, kao svojevrstan izazov, ali i način na koji mogu još jednom potvrditi kvalitetu svoje auto škole.

Ružica Sabol, direktorica Auto škole Prilok kaže kako su oni već desetak godina škola broj jedan među auto školama i to po više segmenata: po broju zaposlenika, jer imaju četrnaest zaposlenih, po veličini i kvaliteti voznog parka, ali ono najvažnije po prolaznosti gdje su visoko iznad hrvatskog prosjeka. Visoka prolaznost kandidata jedan je od pokazatelja da se sa svakim kandidatom radi na vrlo kvalitetan i profesionalan način. A i ono što ih razlikuje od drugih auto škola je što jedini u Međimurju i okolici pružaju mogućnost polaganja za sve kategorije.

Tea Sokač, više od deset godina radi kao instukotrica instruktorica u Autoškoli Prilok. Kandidati je obožavaju, a kako i ne bi, kada je njihova prolaznost preko 80 posto, dok je hrvatski prosjek nešto preko 40 posto. Upravo je Tea dobila tu čast da nauči Nadicu voziti. Za nju ima samo riječi hvale:

– U početku nije baratala ni računalom, a svi se testovi iz propisa danas polažu na računalu, tako da je najprije morala savladati rad na računalu. Slijedeći je izazov bila vožnja. – Sjele smo u auto i kad kandidat okrene ključ čuje zvuk motora. Nadica ga nije mogla čuti jer čita s usana i tako smo se sporazumijevale.

I dok sam ja razmišljala kako joj objasniti, ona je već osjetila vibracije motora i po tome je znala da je auto upaljen. Kad je znala voziti ostale kandidate, često nisu mogli vjerovati da je gluhonijema, jer je vozila jako dobro. Svi se slažu da vozi jao dobro i vrlo je koncentrirana kada je na cesti te pažljivo prati promet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije