Predstavljen program Dana vina u županiji Zrinskih – Urbanovo 2016.

Urbanovo 2016. započinje u petak 13. svibnja u 12 sati u štrigovskoj športskoj dvorani, gdje će se održati i druga najvažnija događanja. Ulaznice u pretprodaji stoje 70 kuna, a na ulazu 80 kuna po posjetitelju i pružaju niz ugodnosti svakog dana do 20 sati.

Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik i predsjednik Društva vinogradara i vinara David Štampar danas (srijeda 13. travnja 2016.) su u Hotelu Golfer u Termama Sveti Martin predstavili program ‘Dana vina u županiji Zrinskih – Urbanovo 2016.’, najveće vinarske, gastronomske, gospodarske, kulturne i zabavne priredbe u ovom dijelu Europe.

Hermanova je kazala kako se Urbanovo održava po 17. puta, a u sklopu toga po 8. puta održava se Festival pušipela. Kazala je kako se priredba održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva gospodarstva.

Istaknula je Herman kako je ovogodišnja Županija partner, Sisačko-moslavačka županija i Vinarska udruga ‘Škrlet’. Gosti festivala su slovenska općina Dobrovnik i mađarska županija Somođi. Načelnik općine Štrigova, Stanislav Rebernik naglasio je kako je općina ponosna na Urbanovo te da se s radošću uključuje u njegovo održavanje, ove godine značajno aktivnije.

– Općina je organizator ocjenjivanja svih sorti vina koje će biti u Dvorcu ‘Terbotz’ u Železnoj Gori 29. i 30. travnja. Na 300 adresa vinara u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Mađarskoj smo poslali pozivnice za dostavljanje vina na ocjenivanje. Kotizacija iznosi 100 kuna ili 15 eura po uzorku, koji se trebaju dostaviti (prijaviti) do 25. travnja. Uručenje priznanja biti će na otvaranju Urbanova 13. svibnja u športskoj dvorani Osnovne škole Štrigova, a šampioni će dobiti posebne povlastice, naglasio je Rebernik te dodao kako će se povodom Urbanova zasaditi najstariji vinski trs Europe, kojeg poklanja gradonačelnik Maribora, dr. Andrej Fištravec.

David Štampar rekao je kako se Urbanovo 2016. otvara u petak 13. svibnja u 12 sati, te da ulaznice u pretprodaji stoje 70 kuna, a na ulazu 80 kuna.

– Festival pušipela s popratnim sadržajima održava se od 13. do 15. svibnja u štrigvskoj športskoj dvorani. Otvoreni podrumi su 21. i 22. svibnja u Vinskim kućama, kušaonicama i podrumima vinara, dok su Vinske igre na programu istih dana, ali u Svetom Urbanu kod Društvenog doma. Vinski bal je u Dvorcu ‘Terbotz’ u petak 27. svibnja.

U sklopu programa održati će se Vinske radionice, a od 25. travnja do 1. svibnja u čakovečkim ugostiteljskim objektima održavati će se ‘Urbanovo gurman week’, kazao je Štampar te pozvao ljude da dođu na ove svečanosti vina i svega što se veže uz vino.

Biti će održano i više drugih priredbi u Čakovcu, Štrigovi, Termama Sveti Martini drugim destinacijama, a sve s ciljem još snažnije promocije ionako kvalitetnih međimurskih vina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije