FOTO: Otvorena multifunkcionalna tržnica u Svetoj Mariji

>> FOTO: Otvorena nova multifunkcionalna tržnica u Svetoj Mariji

Župan Matija Posavec, Mateja Orehovec i Ivan Ganžalić, prodavači iz Podravine na tržnici u Svetoj Mariji, su uz pomoć mjesnih mališana danas prije podne otvorili novu multifunkcionalnu tržnicu. Blagoslov objekta je uz molitvu obavio mjesni župnik vlč. Pavao Markač.

Za ovaj događaj odabrana je srijeda kada je ovdje sajmeni dan, kada tržnica radi. To što je do sada bila ne može se takvom zvati, no od danas Sveta Marija ima suvremene natkrite prodajne prostore jedne od najmodernijih u Međimurju i šire.

– Ideja o otvaranju tržnice rođena je prije 10 godina, a bila je to ideja tadašnje općinske načelnice, a danas predsjednice OV-a Marije Frančić, a i brojnih mještana. Ponosni smo na to – rekla je, između inog, općinska načelnica Đurđica Slamek koja je posebnu zahvalu izrekla županu Posavcu koji je imao razumijevanje za taj problem i da Međimurska županija nije sufinancirala ovaj projekt do realizacije bi teško došlo.

Dožupan Zoran Vidović je govorio o naporima i značaju da se poljoprivredni proizvođači pojavljuju na takvim mjestima i izrazio radost što se život polako vraća na tržnice. – Vrlo je važno kakvu hranu jedemo iz zdravstvenog aspekta, a naši poljoprivrednici su ti koji proizvode zdravu i kvalitetnu hranu.

Drago mi je da tržnice ponovno dobivaju negdašnju funkciju – naglasio je i dodao kako je vrlo važno da ljudi znaju gdje kupuju, što kupuju, od koga kupuju i da znaju gdje je proizvedeno. – Želim život ovoj tržnici i vjerujem da će se koristi i za druge manifestacije – završio je.

– Što nakon toga reći? – rekao je župan i izrazio radost zadovoljstvo što je Međimurska županija pomogla Svetoj Mariji. – Koristite, kupujte, prodajte i želim vam svako dobro! – završio je kratko.

Vrijednost objekta je 685 tisuća kuna sa stolovima, novac je mahom osiguran iz općinskog proračuna, a 250.000 kuna je bila pomoć Međimurske županije. Kraći kulturni program izveli su pjevači KUD-a Ivan Mustač-Kantor Sveta Marija. Sve prisutne Općina je počastila kobasicama i pićem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije