FOTO: Tomislav Kolarić i Fran-Andrej Jalušić najbolji su orači

>> FOTO: Tomislav Kolarić i Fran-Andrej Jalušić najbolji su orači

U subotu, 28. svibnja 2016. godine održano je 12. županijsko natjecanje u oranju Međimurske županije u gradu Prelogu.

Kao i na svim dosadašnjim natjecanjima najveći dio organizacije odradila je Savjetodavna služba – Podružnica Međimurske županije i Udruga za organizaciju natjecanja orača Međimurske županije, ove godine uz veliku pomoć Grada Preloga.

Glavni pokrovitelj manifestacije bila je Međimurska županija. Iako je bilo izuzetno vruće, na natjecanje se prijavilo najviše natjecatelja u odnosu na sve dosadašnje godine održavanja ove manifestacije, čak njih dvadeset u rasponu od šesnaest do pedeset devet godina.

Natjecanje je svečano, primopredajom natjecateljskog pluga premetnjaka otvorio zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, dok su natjecatelje pozdravili ispred Ministarstva poljoprivrede Goran Lipavić i zamjenik gradonačelnika Preloga Zdravko Kvakan.

Pravedno suđenje pod budnim okom voditelja natjecanja Ivana Ključeca “odradile” su ovaj puta tri iskusne certificirane sutkinje: Tatjana Međimurec, Mara Bogović i Ana-Marija Čajkulić. U kategoriji plugova ravnjaka od četrnaest prijavljenih natjecatelja prvo mjesto osvojio je Fran-Andrej Jalušić iz Čakovca, dok je u kategoriji plugova premetnjaka od njih šestero najveće umijeće pokazao Tomislav Kolarić iz Savske Vesi, javljaju iz Savjetodavne službe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije