Suradnja s najstarijim institutom za biodinamičko gospodarstvo

Centar Dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu pionir je biodinamičke poljoprivrede u Hrvatskoj, a sama ideja o prenošenju znanja, života i rada Steinera, odavno je prepoznata u Lijepoj našoj, no i šire. Mnogi napori djelatnika Centra u prvom redu usmjereni su na poticanje međusobne suradnja ljudi koji razmišljaju na isti način, dok je potvrda da Centar radi dobro stigla i u okviru službenog posjeta dr. Ulija Johannesa Königa Međimurju.

Naime, radi se o ravnatelju najstarijeg istraživačkog instituta za biološko dinamičku poljoprivredu Forscungsring e.V. iz Darmstadta, a koji je ujedno i član Uprave Demeter International-a. Kako bi se pobliže upoznao s radom institucije o kojoj se dobar glas brzo proširio, odradio je radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i ravnateljicom centra Dr. Rudolfa Steinera Dijanom Posavec.

Kao ravnatelj najstarijeg istraživačkog instituta u Njemačkoj, iskoristio je priliku i pohvalio rad Centra, podršku lokalne zajednice i nastavak ideje o dr. Rudolfu Steineru. Kako je naglasio, velik se posao radi na promociji vizije biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih ideja ovog utemeljitelja antropozofija. Dr. König jedan je od njegovih najcjenjenijih pronositelja znanja i širenja same ideje te principa o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji u svijetu.

Prilikom svog boravka iskoristio je priliku posjetiti i načelnika Općine Donji Kraljevec, Miljenka Horvata, a svoj posjet Međimurju završio u Termama LifeClass Sveti Martin u pratnji direktora Branimira Blajića, gdje mu je predstavljen inovativni koncept poslovanja Temple of Life, upravo napravljen po uzoru filozofije Rudolfa Steinera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije