Međimurci predstavljaju svoje inovacije na INOVI u Zagrebu

Na Zagrebačkom velesajmu se od 9. do 12. studenog održava 41. Hrvatski salon inovacija INOVA i 12. Izložba inovacija, prototipova i studentskih planova na kojoj se predstavlja 450 inovatora iz Hrvatske i 21 države iz cijelog svijeta, a što je čini drugom najvećom izložbom u Europi, i trećom najstarijom u svijetu.

Na otvorenju izložbe govorila je Dina Tomšić, voditeljica podružnice zagrebačkog velesajma uz zahvalu hrvatskom savezu inovatora i Savezu inovatora Zagreba na poticanju kreativnosti u Zagrebu i Hrvatskoj.

Svoj govor je ovjenčala i direktorica Sektora industrije IT pri Hrvatskog gospodarskoj komori Tajana Kesić Šapić, i uspjesima hrvatskog inventivnog rada. Izložbu je tradicionalno otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić uz pjevački zbor Osnovne škole “Augusta Šenoe”.

Na štandu međimurskih inovatora INOMA Čakovec, prikazano je pet izložaka, koje su posjetili gradonačelnik Milan Bandić i Dijana Posavec ispred centra za biodinamiku “Rudolfa Steinera”, bivši župan Josip Posavec te mnogi posjetitelji između kojih i Nikola Starčević iz Hrvatsko Ruskog društva koji je zainteresiran za plasman inovacija na strana tržišta.

U iščekivanju subotnjih rezultata kada će znati i nagrađene sudionike izložbe međimurski inovatori očekuju vas na sajmu u paviljonu broj 7.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije