‘Zadnja stanica’ Štamparovih – vinski ocat za sve gurmane

Naš se ocat ne događa, on se stvara. Nastaje iz našeg najboljeg crvenog vina. Ocat je kruna životnog puta soka od bobice do vrhunskog začina jelima, njegova zadnja, ali najbolja stanica

Kao i za sve što se proizvodi uvijek je bitna kvalitetna sirovina, a čime vinarska obitelj Štampar iz Svetog Urbana ne oskudijeva.

Povijest će pamtiti da je po prvi puta, iz njihovog vrhunskog crvenog vina, stvoren vinski ocat visoke kvalitete. Sadržava 9,75 octene kiseline. Može se upotrebljivati za pripremu raznih salata, umaka, juha i preljeva i kao dodatak glavnim jelima.

– Krajnji proizvod od grožđa je vinski ocat pa smo ga tako i nazvali – ‘Zadnja stanica’, ispričao nam je David Štampar.

Proizeli su vrhunski domaći vinski ocat jer su sami svjesni da je teško na tržištu doći do ‘onog pravog’.

– Dakle, ako bi se proizvelo vino i ako ga čovjek ne bi njegovao, vrlo brzo bi od vina nastao ocat. Prema tome ako čovjeka ne bi bilo u ovom procestu, ne bi ni bilo vina koje bi trajalo. Ocat smo prije svega proizveli za vlastite potrebe jer je teško nabaviti dobar ocat i kao dodatni proizvod u vinariji i kako bi omogučili potrošačima zaista vrhunski proizvod -rekao je ispred vinarije koja prati moderne trendove David Štampar.

– Naš se ocat ne događa, on se stvara. Nastaje iz našeg najboljeg crvenog vina. Ocat je kruna životnog puta soka od bobice do vrhunskog začina jelima, njegova zadnja, ali najbolja stanica – poručuju iz Vinarije Štampar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije