STRUČNO OSPOSOBLJENI zavarivači s atestom spremni za tržište rada

Pučko otvoreno učilište Čakovec, MIDI d.o.o., Eko Međimurje d.d. i Ferokotao d.o.o. Donji Kraljevec i HZZ PU Čakovec partneri u obrazovanju zavarivača

Pučko otvoreno učilište Čakovec provodi programe osposobljavanja za tražena metalska zanimanja na tržištu rada. Tako programe za zavarivače provodi više od 10 godina, a koliko se program kvalitetno provodi dokazuje gotovo sto postotna zapošljivost polaznika nakon završenog programa.

Kao vodeća ustanova za cjeloživotno učenje u regiji u suradnji s renomiranim poduzećima: Midi d.o.o. Ivanovec, Eko Međimurje d.d. Šenkovec i Ferokotao d.o.o. Donji Kraljevec provodi zahtjevni i traženi program osposobljavanja za zavarivače MIG-MAG postupkom.

Teoretski dio programa se provodi u Pučkom otvorenom učilištu u Čakovcu, dok se praktični dio obrazovanja izvodi u navedenim poduzećima. Program provode stručni suradnici koji su ne samo teoretičari, već i vrsni andragoški stručnjaci u praksi, što svakako doprinosi kvaliteti i izvrsnosti programa osposobljavanja.

– Međimurje ima dovoljno kvalitetnih stručnjaka koji mogu ostvariti odlične rezultate u provođenju obrazovanja. Osim što se u poduzećima provodi praktična nastava, a po završetku i atestacija od ovlaštenih poduzeća za atestiranje.

Najveća vrijednost programa osposobljavanja je i zapošljavanje polaznika nakon provedenog programa – ističe Mario Zamuda, ravnatelj POU Čakovec. Međusobna suradnja je dokaz da se osim kvalitetnih zavarivača, osposobljavaju i zavarivačice koje su dokazale da zavarivač nije samo muško zanimanje.

Kako bi smanjili nezaposlenost, u financiranje obrazovanja se uključio i Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je putem javne nabave odabrao Pučko otvoreno učilište Čakovec za provođenje obrazovanja za zavarivače MIG-MAG postupkom. U zadnje 3 godine osposobljeno je 50-ak zavarivača.

Iznimnim angažmanom i selekcijom nezaposlenih od strane HZZ-a, zaposlenje su osigurali mnogi kandidati različitih profila. Kako HZZ PU Čakovec, odlično surađuje s Učilištem i poduzećima, cilj programa je u potpunosti uspio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije