ZELENO SVJETLO za izgradnju kanalizacije u donjem Međimurju

Minuli tjedan održan je sastanak vezan uz gradnju kanalizacije Aglomeracije Donja Dubrava te organiziran terenski obilazak mjesta gradnje.

Na sastanku i obilasku sudjelovali su predstavnici jedinica lokalne samouprave Preloga, Svete Marije, Donjeg Vidovca, Donje Dubrave i Kotoribe te predstavnici Hrvatskih voda, Međimurskih voda, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kao i djelatnici JASPERS-a. JASPERS je partnerstvo za tehničku pomoć u okviru kojeg djeluju tri partnera (Europska komisija, Europska investicijska banka (EIB) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

U okviru ovog instrumenta zemlje korisnice dobivaju neovisan savjet koji im služi kao pomoć u pripremi visokokvalitetnih velikih projekata koji će se sufinancirati iz dva strukturna i investicijska fonda EU-a (Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda), u svrhu prikupljanja informacija o spremnosti i statusu projekta za prijavu za sufinanciranje kroz EU fondove.

Prema riječima predstavnika JASPERS-a projekt je u redu te će dobiti pozitivno mišljenje, a to znači i skori početak realizacije projekta, početak gradnje očekuje se u ljetu ove godine. Predviđena vrijednost projekta je cca 190 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije