ZLATNA ODLIČJA Jakopiću, Dvanajščakovoj, Novaku i Kojterima

Najveći i najcijenjeniji sajam vina, jakih alkoholnih pića, ugostiteljstva i turizma u ovom dijelu Europe, GAST 2017. upravo je završen u Splitu, a u sklopu sajma održana je DIONIZIJANA 2017. priredba na kojoj su ocijenjena i nagrađena najbolja vina, te druga pića pristigla iz više zemalja Svijeta i Europe.

Među njima bila su vina međimurskih vinara, koja su osvojila izvrsne plasmane, odnosno osvojila medalje najvećeg sjaja.

U kategoriji ‘predikatna vina’ zlato osvojilo je vino graševina Branimira Jakopića iz Železne Gore, a srebro ledena berba graševina Borisa Novaka iz Banfija.

Šampiosnka zlatna odličja dobila su vina rizling rajnski Antuna i Jelene Kojter iz Svetog Urbana, DK sauvignon Rajke Dvanajščak iz Dragoslavca, i muškat žuti Borisa Novaka iz Banfija. Srebrena šampionska odličja dobili su Boris Novak za graševinu i sauvignon i Rajka Dvanajščak za DK grofovo selection, a brončanu Antun i Jelena Kojter za šipon.

Na svakom koraku kao i na dodjeli odličja o međimurskim vinima izgovorene su najljepše riječi, a vinarima izraženo poštovanje. Istina, na GAST-u nisu bili svi međimurski vinari, a da jesu odličja bi sigurno bilo još više.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije