U SAMOM SRCU stare dubrovačke gradske jezgre prezentirana međimurska vina

Nedavno je u restoranu Klarisa u Dubrovniku održana prezentacija vinarija iz Međimurja. U samom srcu stare dubrovačke gradske jezgre, u neposrednoj blizini Velike Onofrijeve fontane, smješten u bivšem Samostanu sv. Klara koji datira iz 13. stoljeća, zapravo restoran Klarisu čini savršenom pozornicom za susret regija koje nemaju gotovo nikakve dodirne točke, osim te zlatne vinske niti koja ih spaja upravo zbog potrebe razvoja tržišta i ponude u polju gastronomije i turizma, prenosi GoDubrovnik.com.

Nakon mjesec dana od prezentacije vina na kojima su predstavljena vina vinarije Štampar, Cmrečnjak, Jakopić, Dvanajščak – Kozol, Kocijan i Novak su sklopljene i poslovne suradnje.

Najzaslužniji za predstavljanje naših vina u Dubrovniku je sommelier koji godinama živi i radi u Dubrovniku, Siniša Lasan.

Siniša je već 15 godina u svijetu sommeliererstva i svoju ljubav prema vinima nikada nije skrivao. Edukacije, školovanje, tečajevi, odabir poslova pa na kraju i sudjelovanje na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina u Londonu, Decanter World Wine Awardsu, samo su potvrda kako je ljubav, trud, rad i znanje ono što Sinišu diže prema vrhu ljestvice svjetskih sommeliera, prenosi GoDubrovnik.com.

– Moja misija je promovirati hrvatska vina i vina autohtone sorte jer imaju svoju priču. Smatram da upravo zbog bogate ponude vina, Hrvatska može prikazati svoju vinsku priču u polju turizma u cijeloj državi, a ne samo u poznatim gradovima i na poznatim destinacijama. Njegovanjem i predstavljanjem upravo domaćih vina podiže se svijest i kod građana, ali i stranaca o konzumaciji vrhunskih vina s potpisom hrvatskih proizvođača”, objasnio je Siniša.

Cijeli članak pročitajte na GoDubrovnik.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije