VELIKI USPJEH Novih 3,5 milijuna kuna iz EU stiže u Goričan

Na adresu Općine Goričan stigle su dobre vijesti iz Slovenije. Od načelnika Marija Moharića doznajemo da je na službenim stranicama Interreg Slovenija – Hrvatska objavljeno da je projekt pod nazivom ‘Kulturna baština kao temelj razvoja održivog turizma’ pod akronimom ‘Buđenje’ prošao u vrlo jakoj konkurenciji.

To je projekt u kojem se kulturna baština povezuje s turizmom. Ukupni dobiveni iznos ovog projekta je 7,4 milijuna kuna, a na Općinu Goričan otpada 3,5 milijuna kuna.
Općina Goričan je vodeći partner, dok su projektni partneri općina Šentilj, Turistička zajednica Međimurske županije i Zavod za turizem Maribor.

– To je izvrstan projekt za Goričan, idejno smo ga osmišljavali kod našeg župnika Josipa Drvoderića, koji je i dobar povjesničar i mislim da smo napravili pravu stvar za Goričan – kaže Moharić koji nije krio oduševljenje.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je 988.743,19 eura. EU isti sufinancira s 85% , a proračun za Goričan je 468.137,50 eura.

Aktivnosti koje će se prvoditi u Goričanu: uspostava regionalnih turističkih centara (RTC) uz stare granične prijelaze, istražiti i promovirati arheološke lokalitete “Župnikov vrt” i “Nekropola pod tumulima u Goričanu” te omogućiti pristup turistima, razvoj zajedničkih HR-SLO turističkih proizvoda i promocija regije i novo definiranih turističkih sadržaja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije